4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

İl Özel İdare'den engellilere destek

İL ÖZEL İDARESİ’NDEN ENGELLİLERE DESTEK

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, Samsun İl Özel İdaresi’nin, engelliler alanında faaliyet gösteren engelli spor kulüplerine destek verdiğini söyledi.

Karanfil, engelli spor kulüplerine destek kapsamında 2010 yılı için 21 Ocak 2010 tarih ve 16 sayılı İl Encümeni kararıyla 5.5 ton akaryakıt desteği sağlanmasının uygun görüldüğünü bildirdi. Engellilerde sporun yaygınlaştırılmasına katkı sağlamayı hedeflediklerini ifade eden Karanfil, “2009 yılı Ocak ayında Sayın Valimizin başkanlığında bir toplantı yapılarak engelli spor kulüplerinin yaşadığı sorunlar ve çözüm önerilerine ilişkin değerlendirmeler yapılmış, bu doğrultuda yapılacak çalışmalardan birisi de engellilerde sporun yaygınlaştırılması ve ilimizin tanıtımı anlamında önemli işlev üstlenen engelli spor kulüplerinin deplasman müsabakalarında gereksinim duydukları akaryakıt ihtiyaçlarının karşılanması olmuştur” dedi.

İl Özel İdaresi olarak engelli vatandaşlarımızın toplumla bütünleşmesini sağlayacak araçlardan birisi olarak engellilerde sporun yaygınlaştırılması için önemli destek sağladıklarını belirten Karanfil, “İlimizin tanıtımı anlamında önemli işlev üstlenen ve engelliler alanında faaliyet gösteren engelli spor kulüplerinin deplasman müsabakalarında gereksinim duydukları akaryakıt ihtiyaçlarının karşılanması hakkındaki İl Özel İdaresi Ar-Ge Daire Başkanlığının teklif yazısı encümende okunmuş ve 2010 yılı için ihtiyaç duyulan 5.5 tonluk akaryakıtın İl Özel İdaresi’nce karşılanması oybirliğiyle kabul edilmiştir” diye konuştu.

Samsun’da faaliyet gösteren 6 spor kulübünden üç tanesinin takım sporlarında ağırlıklı olarak deplasmanlı liglere katıldığını ve Samsun’u temsil ettiğini kaydeden Karanfil, destek verdikleri spor kulüplerini şöyle sıraladı: “Engelligücü Spor Kulübü (Ampute Futbol Süper Ligi’nde ve Tekerlekli Sandalye Deplasmanlı 1. Ligi’nde oynamakta), Bedensel Engelliler Spor Kulübü (Ampute Futbol Süper Ligi’nde ve Tekerlekli Sandalye Basketbol Bölgesel Lig C Grubu’nda oynamakta), 19 Mayıs İşitme Engelliler Spor Kulübü (Futbol ve voleybol dallarında mücadele etmekte), Altı Nokta Görme Engelliler Spor Kulübü, Goalball, futsal. Amisos 55 Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü, Atletizm, badminton, atıcılık vb. Ekspres Engelliler Spor Kulübü (Oturarak voleybol).”

Karanfil, 2009 yılında da 6 spor kulübü desteklediklerini ve yaklaşık 5 ton civarında akaryakıt desteği sağladıklarını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2010 Perşembe 12:29:05
Güncelleme :4 Şubat 2010 Perşembe 19:00:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?