2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

İl Özel İdare'den muhteşem saha

İl Özel İdaresi'nce, 19 Mayıs Merkez Spor Kompleksi'ne FİFA kalite konseptinde dünya standartlarına uygun sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapımı gerçekleştirildi.


İl Özel İdaresi İmar ve İnşaat Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen proje hakkında bilgi veren Plan Proje Yatırım Müdürü Recai Kılınç, "Doğal çim olan saha yeniden ele alınarak, ülkemizde uygulaması hızla yayılan suni çim sahaya dönüştürülmüştür. Sahada mevcut olan drenaj ve sulama sistemleri korunmuştur. Sahada doğal çim ve kum tabakası alınarak, yeniden zemin mıcırlaşmış, serilecek olan halı ve keçe malzemesi FİFA tarafından akredite edilerek test ölçümlerinin ardından keçe serilip ıslatılarak suni çim serimi gerçekleştirilmiştir" dedi.


Samsuna çok önemli eserler kazandırdıklarını belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, "Samsun futboluna katkılar sağlayacak olan FİFA kriterlerine uygun olarak yapılan sentetik çim yüzeyli futbol sahasının sporcularımız hizmetine sunmanın gururunu yaşıyoruz" diye konuştu.


Karanfil, şunları söyledi: "Sentetik çim halıların çok uzun yıllar değiştirmeye gerek kalmadan kullanılabilmesi, doğal çim halılara göre nerdeyse hiç bir bakım maliyetinin olmaması ve uzun vadede doğal çime yapılacak harcamalar da göz önünde bulundurulursa sentetik çim-suni çim halının toplam maliyeti doğal çime göre daha düşük olmaktadır. Doğal çime oranla ucuz, bakımı kolay ve daha dayanıklı oluşundan dolayı tercih ediliyor. Şu an birçok birinci lig takımlarının futbol sahası sentetik çimle kaplı. Dünya standartlarında estetik görünümlü sentetik çim futbol sahasının Samsunumuza hayırlı olsun."

İha
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 18:53:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?