4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

İl Özel İdare'nin kalitesi tescillendi

İL ÖZEL İDARE'NİN KALİTESİ TESCİLLENDİ

Samsun İl Özel İdaresi'nde, TS-EN ISO 9001- 2000 olan kalite belgesinin TS-EN ISO 9001-2008 olarak yenilenmesi için yapılan 3 günlük dış tetkiki çalışmaları tamamlandı.

Türk Standartları Enstitüsü'nden (TSE) gelen uzmanlarca gerçekleştirilen çalışma sonrasında yapılan değerlendirme toplantısında konuşan Baş Tetkikçi Mehmet Uğur Özdeniz, Samsun İl Özel İdaresi'nin kalitesinin üst seviyede olduğunu söyledi.

Üç günlük tektik süresinde bazı ufak tefek eksikliklerin dışında ciddi sorunlarla karşılaşmadıklarını belirten Özdeniz, Samsun İl Özel İdaresi'nin kalite konusunda çok başarılı bir idare olduğunu kaydederek, "Samsun İl Özel İdaresi'nin TS-EN İSO 9001-2000'den TS-EN İSO 9001-2008'e geçişin sağlanması amacıyla yaptığımız çalışmalarda gördük ki Samsun İl Özel İdaresi'nin çok değerli Genel Sekreteri Aslan Karanfil, Genel Sekreter Yardımcıları Muzaffer Kayaoğlu ve Aydın Sarıyıldız, daire başkanları, daire müdürleri ve birim sorumlusu arkadaşlar kalite yolcuğunda önemli bir rol üslenmiş ve kaliteyi ayağa kaldırmışlar. Teşkilat yapılanmasını da dikkate aldığımızda Özel İdare olarak iyi bir takım olduğunuzu ve iyi bir kalite ekibine sahip olduğunuzu gördük. Ben ve diğer tetkikçi arkadaşlarım M. Kaan Özçetin ve Salih Gümüş, Samsun İl Özel İdaresi'ni TS-EN İSO 9001-2008'e uygun bulduk ve bu doğrultuda hazırlayacağımız raporumuzu bir üst kurula sunacağız. Bu anlamda Samsun İl Özel İdaresi'ni kalite konusundaki başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ederiz" dedi.

"İÇ BARIŞA VE İŞ BARIŞINA ÖNEM VERİYORUZ"

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, "Biz, kaliteyi artırma noktasında, iç barışa ve iş barışına önem veren bir aileyiz" ifadesini kullandı. Karanfil, dış tetkik çalışmalarının tamamlanmasın ardından yapılan değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, "3 günlük yapılan dış tetkik çalışmalarında görülen eksikliklerle ilgili bahsedilen tüm hususlar, ilgili arkadaşlarımız ve üst yönetim tarafından not alınmıştır. İşlerimizin hepsi bundan sonraki süreçte imkânlar ölçüsünde daha iyi bir şekilde yerine getirilecektir" diye konuştu.

Karanfil, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Biz, Samsun İl Özel İdaresi olarak hizmet verdiğimiz insanlara karşı hizmet kalitesini sürekli iyileştirmenin gayreti içindeyiz. Bunu yapamıyorsak yaptığımız hizmetin bir anlamı olmadığına inanan bir anlayışı savunuyoruz. Biz, Samsun İl Özel İdaresi olarak iç barışa ve iş barışına önem veren iyi ve büyük bir aileyiz."

Kalitede iyi insanın ötesinde iyi iş yapabilmiş olmanın önemli olduğunu belirten Karanfil, "Mesela bir yerde 5 yıl kalırsınız çok iyi insan derler sizin için. Ama beş yıl önceki kalite ile şu anki kaliteyi kıyasladığınızda bir arpa boyu yol almadıysanız çok iyi insan olmanın bir anlamı da yoktur. Bu nedenle yaptığımız hizmetlerin ölçülebilir olması çok önemli bizim için. Bunun için de dış tetkiki çok önemsiyoruz" şeklinde konuştu.

Karanfil konuşmasını, başarılı çalışmalarından dolayı İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı ve Kalite Yönetim Temsilcisi Muzaffer Kayaoğlu'na, kalite yönetim ofisine, idarenin kalite yönetim temsilcilerine ve dış tetkik için gelen TS-EN İSO dış tetkikçileri Mehmet Uğur Özdeniz'e, M. Kaan Özçetin'e ve Salih Gümüş'e teşekkür ederek bitirdi.

İL ÖZEL İDARE'NİN KALİTESİ TESCİLLENDİ
İL ÖZEL İDARE'NİN KALİTESİ TESCİLLENDİ
İL ÖZEL İDARE'NİN KALİTESİ TESCİLLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2010 Perşembe 17:31:03
Güncelleme :22 Nisan 2010 Perşembe 17:59:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?