2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

İl özel idaresi hedef büyüttü

Samsun İl Özel İdare Genel Sekreteri Aslan Karanfil, haziran ayı ortalarında asfalt sezonunu açacaklarını belirterek, geçen yıl 55 bin metreküplük asfalt ürettiklerini, 2009'da ise bu rakamı önemli ölçüde artırmayı hedeflediklerini söyledi.
Samsun ilçelerine bağlı köy yollarının asfaltlanması için ihtiyaç duyulan malzemeleri İl Özel İdaresi'nin kendi tesislerinde ürettiğini dile getiren Aslan Karanfil, çalışmaların bir önceki yıla göre üretim kapasitesinin artırılmasını hedeflediklerini belirtti. Bölgenin köy yollarının asfalt kaplamalarının yapılabilmesi için gerekli olan malzeme ihtiyacının karşılanması amacıyla tam kapasite ile çalışan tesisin kendi yağıyla kavrulduğunu vurgulayan İl Özel İdare Genel Sekreteri Aslan Karanfil, "Çarşamba Üçköprü Konkasör Tesisi'nde üretilen malzemelerin özellikle Çarşamba, Terme, Salıpazarı, Ayvacık, Tekkeköy, Canik, İlkadım ve Atakum ilçelerine bağlı muhtelif köy yollarında; Bafra Derbent Asfalt Plent ve Konkasör Tesisi'nde üretilen malzemelerin Bafra, Alaçam, Yakakent ve 19 Mayıs ilçelerine bağlı muhtelif köy yollarında; Kavak Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından Kayaköy Konkasör Tesisi'nde üretilen malzemelerin Kavak, Asarcık ve Ladik ilçelerine bağlı muhtelif köy yollarında; Vezirköprü Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından işletilen Çalköy Konkasör Tesisi'nde üretilen malzemelerin Vezirköprü, Havza ilçelerine bağlı muhtelif köy yollarında kullanılıyor" dedi.


Haziran ayı ortalarında asfalt sezonunu açacaklarını açıklayan Karanfil, Çarşamba Üçköprü Konkasör Tesisi'nde alt yapı çalışmalarında kullanılmak üzere geçen yıl 55 bin metreküp malzeme üretildiğini, bu yıl üretim kapasitesinin artırılmasını hedeflediklerini kaydetti.


Kırsal alandaki yerleşim yerlerinde temel alt yapı eksikliklerini gidermek, yol, su ve alt yapı olmak üzere çağdaş bir yaşam kalitesinin göstergesinin ve düzeyinin gerçekleştirilmesine dönük çalışmaları ve eksiklikleri gidermek adına başlatılan KÖYDES projesinde Samsun merkez ve ilçeleri ile kırsal alanda köye dönük alt yapıyı çok büyük hizmetler üretildiğini ifade eden Aslan Karanfil, Samsun'da KÖYDES projelerinin gerçekleştirme oranı yüzde 100'dür. 2009 yılı ödeneklerinin ilçelere dağılımı ve buna bağlı yatırım ve planların kararlaştırıldığı ve tahsis edilen ödeneğin önceki yıllar gibi verimli ve il adına en doğru yerlerde kullanılacağının altını bir kez daha çiziyorum. 2009 yılı yatırım programını yıl sonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2009 Salı 17:05:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MKC IP: 81.213.193.xxx Tarih : 29.04.2009 17:38:43

sayın okur arkadaşlar bu resmi kişilerin böyle demeclerine bitiyorum vallaa.. gecen senede aynısını yaptılar..yok şu kadar km asfalt yaptık yok daha bu kadar km asfalt yapacagız..yaww arkadaş siz nerelere yapıyorsunuz bu asfaltı?? ben Altınkum bölgesinde tüüüm imkansızlıklara ragmen yaşamaya çalışan bir vatandaşım..daha buralara 1 metre asfalt yapılmadı..yollarımız yer yer ham yol..bazı yollarımız adetleri sayılabilecek kadar kalın mıcırla kapatıldı..yazın toz bulutları..kış aylarında ise çammur deryasındayız..nerelere asfalt yapıldıgını resimlerle göstermek gerekir..eger varsa asfaltlanan yerler..