2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

İl Tarım Müdürlüğü'nden süt dağıtımı

Samsun İl Tarım Müdürlüğü, "21 Mayıs Dünya Süt Günü" nedeniyle çocuklara süt dağıttı.


Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe İl Tarım Müdürlüğü çalışanları, çocuklar ve aileleri katıldı. Kurulanan standda süt ve süt ürünlerinin beslenmedeki önemini anlatmak ve tüketimini artırmayı teşvik etmek amacıyla İl Tarım Müdürlüğü çalışanları tarafından büyüklere broşürler dağıtıldı, küçüklere ise süt ve süt ürünleri ikram edildi.

İl Müdür Vekili Kadir İspirli konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, sütün gelişme çağında olan çocuklar için içermiş olduğu besin maddeleri nedeniyle vazgeçilmez bir gıda olduğunu, özellikle okul çağındaki çocukların sağlıklı ve dengeli beslenebilmesi amacıyla Uluslararası Sütçülük Federasyonu'nca "21 Mayıs Dünya Süt Günü" olarak kutlandığını söyledi.

İspirli, "Dış Ticaret Müsteşarlığı verilerine göre dünyada 653 milyon ton süt üretilmektedir. Bunun 11 milyon 100 bin tonu ise Türkiye'de üretiliyor. Samsun ilinin süt üretim miktarı ise 398 bin 241 tondur. Yine Türkiye Süt Et ve Gıda Üreticileri Birliği verilerine göre kişi başına süt ve süt ürünleri tüketimi Amerika'da 292 litre, Avrupa'da 342 litre, Türkiye'de ise 146 litredir" dedi.
 

İha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 19:15:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?