2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

İlaçla uyutup bileziklerini çaldılar

Samsun'da aracına aldıkları yaşlı kadına ilaçlı peçede koklatıp ilaçlı su içirerek baydıktan sonra kolundaki 7 adet altın bileziği gasp ettiği iddiasıyla tutuklanan genç kadın, yargılandığı mahkemede hırsız olduğunu, ancak yaşlı kişileri soyacak kadar vicdansız olmadığını söyledi.

Edinilen bilgiye göre olay 3 ay önce merkeze bağlı Amparpınar köyünde meydana geldi. Samsun'da ikamet eden Hatice Ç. (57), Ambarpınar köyünde oturan kızı Nur O. ile damadı İbrahim O.'ya misafirliğe gitti. Evde güvenli olmadığı için çalınmasın diye 8 adet altın bileziğini koluna takan Hatice Ç., kızının yanında bir gün kaldıktan sonra geri dönmek istedi. Kızının isteği üzerine 1 adet altın bileziği kendisine veren Hatice Ç., kolunda 7 adet bilezik ile evden ayrıldı. Durakta Samsun'da dönmek için dolmuş
beklemeye başlayan Hatice Ç.'nin yanına gelen otomobilde bulunan Gönül G. (32), gideceği yere götürme bahanesiyle yaşlı kadını kandırıp araca aldıktan sonra ilaçlı su ve peçete koklatıp bayılmasını sağlayarak kolundaki 7 adet altın bileziği gasp ettiler. Gönül G. ve yanında bulunan 1'i bayan 2 kişi kayıplara karıştı.

Hatice Ç.'nin şikayetçi olması üzerine yakalanan ve tutuklanan Gönül G.'nin Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yargılanmasına başlandı. 15 yıla kadar hapis cezası istenilen Gönül G., suçlamaları kabul etmedi. Kendisinin hırsız olduğunu, 40'den fazla hırsızlık suçundan sabıkasının bulunduğunu ileri süren Gönül G., "Hırsız olduğumu kabul ediyorum. Ben sokakta hırsızlık yaparım, kuyumcudan altın çalarım. Ancak, yaşlı kişilere karşı böyle bir vicdansızlığı yapamam. Suçsuzum" dedi.

İlaçla uyutularak altın bilezikleri çalınan Hatiçe Ç. (57), Gönül G.'den şikayetçi olduğunu ifade ederek, "Beni yardım etmek ve gideceğim yere götürme bahanesiyle araçlarına aldılar. Gönül G., ilaçlı su ikram edip, ilaçlı peçete ile yüzümü siliyormuş gibi benim bayılmamı sağladı. Daha sonra kolumdaki 7 adet altın bileziği alıp beni baygın halde ormanlık alana bıraktılar. Kendime geldiğimde yardım istemek için çok bağırdım. Gönül G.'nin cezalandırılmasını istiyorum. Şikayetçiyim. Ayrıca, yakınları kendisinden şikayetçi olamamam ve cezaevinden çıkması şartı ile bana 4 bin TL para teklifinde bulundular" dedi.
Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2009 Cuma 16:26:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?