26
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

İlaçlı gaspa 20 yıl

Samsun’da misafir olduğu evin sakinlerini ilaçla uyuttuktan sonra cep telefonu, para ve evin önünde park halinde duran otomobili çalıp kaçtıktan sonra yakalanarak tutuklanan genç kadının yargılanmasına devam edildi.

Edinilen bilgiye göre olay, Çiftlik Mahallesi Aziziye Caddesi No: 55’te yaklaşık 11 ay önce meydana geldi. Ertuğrul Kahveci (42), eşi Selma Kahveci (45) ve çocukları Ertunç (17), evlerinde misafir olarak bulunan Ertuğrul Kahveci’nin kardeşi Mustafa Kahveci’nin 16 yıl önce evlenip yaklaşık 5 ay evli kaldıktan sonra ayrıldığı Cansever Gezer (40) tarafından ilaçlı meyve suyu ile uyutuldu.

Gezer, daha sonra evde bulunan 2 adet cep telefonu, 500 YTL, 200 ABD doları, 200 euro ve evin önünde park halinde duran Kahveci ailesine ait 34 MRL 77 plakalı Şahin marka otomobili alarak kaçtı.

İlacın etkisinden kurtularak kendine gelen Selma Kahveci, soyulduklarını fark ederek yakınlarından yardım istedi. Olay, polise haber verildi. Kahveci ailesinin fertleri, önce Samsun Devlet Hastanesi’ne, oradan da Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Olaydan sonra kaçan Cansever Gezer de bir süre önce yakalanarak tutuklandı. Cansever Gezer’in Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün yargılanmasına devam edildi.

İlaçlı gasp suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan genç kadının İstanbul’da eğlenmek için kandırdığı bir kişinin evine giderek burada içkisine ilaç katıp uyuttuktan sonra 70 milyon lira para, cep telefonu, kredi kartları, ehliyet ve faks cihazını çaldığı ve Beyoğlu 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından gasp suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldığı öğrenildi.

Cansever Gezer, İstanbul’daki ilaçlı gasp suçunu kabul etti ancak Samsun’daki olayda suçsuz olduğunu ve kendisine iftira atıldığını ileri sürdü.
Duruşma, delillerin toplanması için ertelendi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2005 Pazartesi 17:42:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?