6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

İlahiyat Fakültesi'nde mezuniyet sevinci

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyat Fakültesi'nde 28'i bayan 60 öğrenci törenle diplomalarını aldı.


İlahiyat Fakültesi'nden mezun olan 60 öğrenci için konferans salonunda mezuniyet töreni düzenlendi. Din kültürü ve ahlak bilgisi bölümü birincisi Meryem İnal, mezun olan öğrenciler adına düşüncelerini dile getirdi. Daha sonra İlahiyat Fakültesi birincisi Elif Eyüpoğlu, öğretim üyeleri hakkında öğrencilerin düşüncelerini belirtti. İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Turan, fakülteleri hakkında bilgi verdi. Çok sayıda öğrenci velisinin ve öğretim üyelerinin katıldığı törende konuşan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay, üniversitenin gelişim, bilimsel ve akademik konumu hakkında bilgi verdikten sonra 'ulus ile ulus devlet kavramını' işledi.


Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bazı tehditler altında olduğunu ifade eden Rektör Bernay, içeriden ve dışarıdan tehditler olduğunu, bu tehditlerin insanların ölümüne neden olduğunu ifade ede etti. "Ulus ve ulus devlet kavramını iyi işlememiz sindirmemiz gerekli" diyen Bernay, "İçinin doldurulması lazım. İnancın da üflenmesi gerekecek. Bu inancı özenle, bir takım sahte ve uydurma bilgilerden arındırarak, hiç bir eğitimleri olmadığı halde yapan insanlardan arındırarak yapılmalı. Gerçek bir inanç olarak, doğru bir şekilde üfleyecek olan da ilahiyatçılarımızdır. Beklentimiz de bu. Evrensel büyük değerleri olan dinimize, ulusumuza, ulus devletimize sahip çıkacak, insanlarımızı bir arada tutacak büyük bir inanç gücünü çevirmek doğru yönlendirmek gerekli. Bu mezun olan öğrencilerimiz sayesinde olacak" dedi.


Konuşmaların ardından öğrencilere diplomaları Rektör Prof. Dr. Ferit Bernay, Dekan Prof. Dr. Ahmet Turan ve öğretim üyeleri tarafından verildi. Bazı bayan öğrenciler diploma törenine peruk katarak katılırken, ailelerine herhangi bir sınırlama getirilmedi. Daha sonra öğrenciler fakülte önünün de keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutladı.

.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 14:16:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?