6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

İlanla eş aradı, dolandırıldı

Samsun'da 2003 yılında gazeteye ilan vererek eş arayan 49 yaşındaki N.E. adlı kadına kendisini yarbay olarak tanıtarak 15 bin YTL dolandığı iddiasıyla tutuklu yargılanan ve 7 yıl 9 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan 53 yaşında Veli Naci Çiftçi'ye Yeni TCK hükümlerine göre aynı cezanın yanı sıra 29 bin YTL para cezası verildi. Tutuklu olduğu sürece bu parayı ödeyemeceğini belirten Çiftci, “1 ay salın beni, parasını ödeyeyim” diye konuştu.

Samsun'da tek başına yaşayan N.E. 2003 yılında bir ulusal gazeteye ilan verip eş aradığını duyurdu. Ankara'da oturan Veli Naci Çiftçi, ilana cevap verirken tanışmak üzere Samsun'a geldi. Kendisini emekli yarbay olarak tanıtan Çiftçi, N.E. ile Antalya'ya tatile gitti. Tatil dönüşü kadının kredi kartını izinsiz alan Veli Naci Çiftçi, N.E.'nin bankadaki hesabından 15 bin YTL'yi çekti. Çiftçi, birkaç gün sonra N.E.'ye otomobilde unuttuğunu söylediği banka kartını verip ortadan kayboldu. Kredi kartı ekstresinden dolandırıldığını anlayan N.E. polise başvurdu.

Ankara'da yakalanıp Samsun'a getirilerek tutuklanan Veli Naci Çiftçi'ye ‘Nitelikli dolandırıcılık' suçundan yargılandığı Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 7 yıl 9 ay 15 gün hapis cezası verildi. Yeni TCK'nın yürürlüğe girmesi üzerine Yargıtay, sanığın etkin pişmanlık maddelerinden faydalanması için dosyayı yerel mahkemeye gönderdi. Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden hakim karşısına çıkan Veli Naci Çiftci, önceki ifadelerini yineleyerek “Evlenmekten vazgeçtiğim için bana iftira atıyor. Tatil sürüsince benim paramı harcadık. Kredi kartındaki masrafları da kendisi yapmıştır. Asıl mağdur benim” dedi.


Mahkeme heyeti, önceki duruşmalara katılan N.E.'nin sanıktan şikayetçi olduğu ve uzlaşmayı kabul etmediğini hatırlatıp, çekilen para ödenmediğini için sanığın cezasında indirim yapılamayacağını bildirirken Veli Naci Çiftci'ye yine aynı hapis cezası ile 29 bin YTL para cezası verdi. Kararı dinleyen Çiftci, 1 ay serbest bırakılması halinde parayı ödeyebileceğini söyledi. Mahkeme Başkanı hakim Ahmet Akyüz, bu talebinin kabul edilemeyeceğini söyledi.

Çiftci'nin, Hatay ve İzmir'de de kendisini sahte yüzbaşı olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptığı ve 15 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldığı, Niğde Cezaevi'nde cezasını çekerken Şartla Salıverme Yasası'ndan yararlanarak 2000 yılında serbest kaldığı belirtildi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 15:39:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?