2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

'İlçenin çehresini değiştirdik'

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, "Batıyaka'da eski otogar, pazaryeri ve Yeşilırmak kenarında yaptıkları kentsel dönüşüm çalışmaları ile bölgenin cehresini değiştirdik" dedi.


Batıyaka'da modern otogarın yeni binasına taşınmasına müteakiben başladıkları kentsel dönüşüm çalışmalarına devam ettiklerini belirten Belediye Başkanı Dündar, "Bu bölgede 7 bin 500 metrekare alan üzerinde yaptığımız çalışmalar kapsamında otopark, meydan, gezi yolları ve çocuk oyun alanları yapıyoruz" diye konuştu.


Batıyaka'da Yeşilırmak Kıyı Şeridi boyunca kentsel dönüşüm çalışmaları yaptıklarının altını çizen Başkan Dündar, şunları söyledi: "Eski otogar alanından başlayıp Yeşilırmak sahili ile Zübeyde Hanım Meydanı ve Yeni Şehiriçi Geçiş Köprüsü'nü kapsayan alan üzerinde belediye olarak çok yönlü çalışmalar yapıyoruz. Karayolu köprüsü ile eski köprü arasının yol düzenleme çalışmaları büyük oranla tamamlandı. Kız Meslek Lisesi yanında Park Caddesi'ne bağlanan yolda yapım ve genişletme çalışmalarını tamamlandı. Yeşilırmak Sahil Yolu çalışmaları kapsamında Samsun-Ordu Karayolu Köprüsü ile Ord. Prof. Ali Fuad Başgil Köprüsü arasında alt geçit, kavşak ve sahil yolu çalışmalarımız devam ediyor. Karayolu köprüsü ile tarihi köprü arasında ki sahil yolunu 450 metre uzunluğunda 3 metre genişliğinde yürüyüş yolu ve 6 metre genişliğinde yine 450 metre uzunluğunda trafik yolu olarak tamamladık. Vergi Dairesi yanında bulunan eski pazaryerini yeniliyoruz. Bu alanda yaptığımız çalışmalar kapsamında pazaryerlerini daha modern bir görünüme kavuşturduk."

iha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2009 Cuma 14:45:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?