6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

İletişimin temeli dinlemektir

İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Aile Danışma Merkezi(ADE) Sosyal Hizmet Uzmanı Tuba Talay, iletişimin en önemli özelliğinin konuşmak değil, dinlemek olduğunu belirterek, "İyi bir dinleyici, problemlerin çözümünde daha çok etkili olmaktadır" dedi.


Canik Belediyesi Halkla ilişkiler Müdürlüğü tarafından 29 Mayıs Fatih Parkı'nda düzenlenen 'Ramazan Seminerleri'ne konuşmacı olarak katılan Sosyal Hizmet Uzmanı Tuba Talay, katılımcılara iletişim kurma konusunda bilgi verdi. Gerek aile içi gerekse de çevredeki insanlarla iletişim kurarken, beden dilinin ve göz teması kurmanın önemli olduğunu belirten Talay, çevre ile kurulacak iletişimlerde içten ve samimi olmanın iletişimi hızlı ve kolay kılacağını vurguladı. Talay, "Kurulan iletişimlerde kırıcı olmamaya dikkat etmeli, böyle durumlarda ise gönül almasını bilmeliyiz. İletişimin en önemli özelliği konuşmak değil, dinlemektir. İyi bir dinleyici, problemlerin çözümünde daha da etkili olmaktadır" dedi.

Özellikle çocuklarla kurulan iletişimlerde empatinin çok önemli olduğunu dile getiren Talay, çocukların güzel işler yaptığında kendine olan güveninin sağlanması için övülmesini ve kalabalık ortamlarda asla yüksek sesle konuşulmaması gerektiğini kaydetti. Talay, program sonrası ise katılımcıların sorularını birebir cevaplandırdı.

iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 17:07:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?