2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

İlişkiye girenlerden şikayetçi olmadı

Samsun'da 14 yaşındaki bir kız kendisiyle ilişkiye giren 2 kişiden davacı olmadı.


Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın ilk duruşmasında, Samsun'da "Düğüne gidiyorum" diye yaşıtı olan halasının kızı ile birlikte evinden ayrılan T.A.'yı (14) Ordu'nun Ünye ilçesine götürerek burada evinde 3 gün alıkoyup ilişkiye girdiği iddiasıyla tutuklanan Alaettin E. (32) ve kız ile Samsun'da ilişkiye giren Hamdi E.'nin yargılanmasına başlandı. 'Küçük yaşta kızı alıkoymak' suçundan yargılanan sanıklardan tutuksuz bulunan Hamdi E. duruşmaya katılmazken, tutuklu bulunan Alaettin E.,
kızın kendi rızasıyla kendisine geldiğini ve rızasıyla ilişkiye girdiğini belirterek, "Ben kendisinin 14 yaşında olduğunu bilmiyordum. Bana 16 yaşında olduğunu söylemişti. Kurupelit Jandarma Komutanı beni telefonla arayıp kızın yaşının 14 olduğunu söylediğinde, kendilerine teslim oldum" dedi.


T.A. ise kendi rızasıyla gittiğini ve Alaettin E. ile ilişkiye girdiğini ifade ederek, "Ben aslında Alaettin E. ile birlikte kaçtıktan 2 ay önceye dayanır bir arkadaşlığımız vardı. Ancak, kaçmadan bir ay önce Hamdi E. ile 2 kez ilişkimiz oldu. Daha sonra da Ünye'de Alaettin E. ile ilişkiye girdim. Bütün bu olaylar benim rızamla oldu. Benimle ilişkiye giren her iki şahıstan da şikayetçi değilim" diye konuştu.
Anne G.A. kızının yaşının 17 yaşında olduğunu iddia ederek, kızı ile ilişkiye giren şahıslardan şikayetçi olmadığını belirtirken, baba S.E. ise cezalandırılmalarını istedi. Samsun'da alıkoymak suçundan yargılanan Alaettin E.'nin yarın ise aynı kızın ırzına geçmek suçundan Ünye Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacağı belirtildi. Duruşma, T.A.'nın gerçek yaşının tespiti için ertelendi. T.A., olay sonrası ailesinden alınarak İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Yaşar Doğu Kız Yetiştirme Yurdu'na yerleştirildi ve
duruşmaya sosyal hizmet uzmanı ile birlikte geldi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2009 Çarşamba 18:14:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
keskin hüseyin IP: 88.67.86.xxx Tarih : 5.02.2009 23:51:51

Anlasilan ya tehdit edilmisler veya cok para almis annesi .cok büyük rezalet 14 yasinda bir kizla cinsel temasa girmek.kendi rizasiyla olsun  veya rizasiyla olmasin .bu resit olmayan bir kiz sen ve arkadasin 30 yasin üzerindesiniz sizin üzerinize düsen bu kizi alip annesine babasina teslim etmekti.bizde sizi alkislar tebrik ederdik.Ama sizin simdi en agir cezaya carptirilmaniz bizim arzumuzdur.cünki sizin gibi kötü niyetli insanlara örnek olsun.adalet insallah yerini bulacaktir.cok büyük rezalet.Aman anneler babalar cocuklariniza(bilhassa kiz cocuklariniza )cok dikkat edin sokaklar agizlari salyali dolasan kisilerle dolu,allah bunlari islah eylesin.