2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

İlk duruşmada kavga çıktı

Samsun'da üniversite öğrencisi genç kızı okul çıkışı takip ederek boğazını kesip tecavüze kalkıştığı iddiasıyla tutuklanan şahsın yargılandığı ilk duruşmada olay çıktı.

Kızın yakınları zanlıya saldırmak isteyince çıkan arbedede duruşma salonunun ağaç korkulukları kırılırken, 4 kişi gözaltına alındı.


Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davada, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Bölümü 1. sınıf öğrencisi F.M.'yi (19) gece okul çıkışı evine gitmek isterken takip ederek boğazını kesip tecavüze kalkıştığı ve parasını almak istediği iddiasıyla tutuklanan Hakan D.'nin (25) yargılanmasına başlandı. Gece okulunda öğrenim gören genç kızı takip edip köy yolunda tecavüze kalkıştığı iddia edilen ve kasapta çalıştığı öğrenilen Hakan D., hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.


Genç kızla arasında duygusal bir ilişki olmadığını ileri süren Hakan D., "Kendisi uzaktan akrabamız olur. Bir çocukla gördüğüm için uyardım. Bana çantasıyla vurdu. Gece işten çıkıp eve gittiğim için kendimi korumak amacıyla elimde bıçak bulunduruyordum. Bu sırada elimi kaldırınca bıçak kazara boynuna geldi. Kendisini taciz etmedim ve parasını da gasp etmedim" dedi.


Olayda ölümden dönen ve boğazında 10 santim kesik izi kalan üniversiteli F.M. ise, olayın şokunu üzerinden hala atamadığını söyledi. Zanlıyı daha önce hiç görmediğini belirten F.M., "Her zamanki gibi gece okulundan çıkıp dolmuşa bindim ve köyümüzün sapağında dolmuştan indim. Her zaman babam beni karşılardı. Ancak bu kez geç kalmıştı. Yolda ilerlerken bir kişinin de dolmuştan inip peşimden geldiğini fark ettim. Ancak bir başka yolcudur diye düşündüm. Peşimden gelen Hasan D., arkadan yaklaşıp birden bıçağı boğazıma dayadı. Bana 'Sesini çıkarma, seni keserim' dedi. Ben de korkumdan 'İmdat' diye bağırdım. Bu sırada boğazımı kesip beni yere yatırdı ve çalılıklar arasına çekti. Boğazımdaki kesiye bakıp, 'Çok derin kesmişim. Seni çok beğeniyorum' diyerek kanamayı durdurmak için giysisinden tampon yaptı. Pantolonumun kemerini bıçakla kesip üzerini çıkarmaya çalıştı. Eliyle tacizlerini sürdürüyordu. Boğazımda derin kesik oluştuğu için nefes borum kesilmişti. Sesim çıkmıyordu. Bir elimle boğazımdaki kesiyi tutarken, diğer elimle de kendisine direniyordum. Amacı taciz ve tecavüzdü. 'Paran var mı?' diye sordu. Tacizlerine devam ediyordu, ancak kendisine direniyordum. Babam gelmeseydi orada ölebilirdim. Çok kan kaybetmiştim. Babam gelince kaçtı. Şikayetçiyim" diye konuştu.
Olay sonrası Hakan D.'nin üzeri kanlı gömleği ve atletini yakarak suç delilini ortadan kaldırmak suçundan tutuksuz yargılanan Mehmet K. ise, Hakan D.'nin kasapta çalıştığı için birini kesmiş olabileceğini düşünmediğini ve yanına geldiğinde evde bulduğu kanlı giysilerini bu yüzden yaktığını iddia etti. Mahkeme başkanının olay yeri fotoğraflarını zanlı Hakan D.'ye gösterip soru sorduktan sonra sanık sandalyesine giden Hakan D.'ye, kızın yakınları arasındaki gençlerden biri küfretti. Bu sırada Hakan D. "Niye küfür ediyorsunuz" diye ikaz edince duruşma salonu karıştı. Kızın yakınları zanlıyı linç etmek istedi. Jandarma görevlileri apar topar Hakan D.'yi duruşma salonundan çıkartarak olayların büyümesini önlerken, yaşanan arbedede duruşma salonunun ağaç korkulukları kırıldı. Polis olaylara müdahale edip bastırırken, olayla ilgili Ramazan K. (24), Ferhat M. (24), Mustafa M. (42) ve Serhat M. (22), Adliye Polis Noktası'nda görevli polis tarafından gözaltına alınıp, savcının talimatı doğrultusunda Gazi Polis Merkezi'ne gönderildi. Duruşma ileri bir tarihe ertelenirken, gözaltına alınan 4 kişinin sorgulanmaları devam ediyor.


Merkeze bağlı Sarıışık köyünde 3 ay önce gece saat 24.00 sıralarında meydana gelen olayda, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Bölümü 1. sınıf öğrencisi F.M. okul çıkışı evine giderken köyün yol ayrımında babası tarafından boğazı kesilmiş olarak bulunmuştu. Hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan F.M.'nin boğazını kestiği iddia edilen Hakan D. (24), jandarmanın takibi sonucu yakalanarak tutuklanmış, hakkında adam öldürmeye teşebbüs suçundan dava açılmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 21:19:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?