6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

İlk hac kafilesi dualarla uğurlandı

Samsun'dan kutsal topraklara giden ilk hacı kafilesi, dualar ve gözyaşlarıyla uğurlandı.


Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonuyla Samsun'dan Suudi Arabistan'a gidecek olan ilk hacı kafilesi için Çarşamba Havalimanı'nda tören düzenlendi. Uğurlama törenine Vali Yardımcısı Mehmet Mızrak, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Tekkeköy Belediye Başkanı Mustafa Yücel, İl Müftüsü Osman Şahin, İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu, hacı adayları ve yakınları katıldı.
Samsun'dan bu yıl 2 bin 465 kişinin hacca gideceğini belirten Müftü Osman Şahin, toplam 19 bin kişinin hacca gitmek için başvuru yaptığını söyledi. Suudi Arabistan'ın yıllardan beri İslam ülkelerine kota uyguladığını dile getiren Şahin, "Kotadan dolayı Samsun'dan hacca gitmek için başvuranların ancak 8'de 1'i gidebiliyor. Başvuru sayısına göre gitmesi gereken kişilerin sayısı oldukça düşük. Bunun sebebi de Suudi Arabistan'ın koyduğu kota. Samsun'dan ilk kafileyi uğurluyoruz. 1'inci kafilede 6'sı din görevlisi olmak üzere toplam 277 kişi var" dedi.


Hacı adaylarının kutsal topraklarda Kabe-i Muazzama'yı ziyaret ettiği sırada öncelikle kendilerine ve ailelerine dua etmeleri gerektiğini kaydeden Mehmet Mızrak, ikinci duanın ise Türkiye Cumhuriyeti'ne, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve Türk halkının birlik beraberliği için yapılması gerektiğini ifade etti.


Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Mehmet Mızrak, Müftü Osman Şahin, belediye başkanları ve hacı adaylarının yakınları ilk kafileyi uğurladı. Uğurlama sırasında Kur'an-ı Kerim okundu. Hacı adaylarının uğurlanması sırasında ise oldukça duygusal anlar yaşandı. Hacı adaylarının ve yakınlarının gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 19:12:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?