6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

İlk hac kafilesi yola çıkıyor

Samsun'dan ilk hac kafilesi, yarın Samsun-Çarşamba Havaalanı'ndan törenle direkt Medine'ye gidecek.


İl Müftülüğü'nce Abdullah Paşa Camii'nde hacı adaylarını bilgilendirmek üzere yaklaşık 1 aydır devam toplantıların sonuncu bugün yapıldı.

Bilgilendirme toplantısı, İl Müftüsü Osman Şahin ile İl Müftü Yardımcısı ve Hac Komisyonu Başkanı Aleaddin Tosun tarafından verildi. Samsun'dan hacca gidecek toplam 8 kafilenin tarihlerinin belirlendiğini ifade eden Aleaddin Tosun, "Her kafilede ise 6-7 grup bulunuyor. İlk kafile yarın saat 17.30'da gidecek. 1 Kasım'da ise 3 ve 4. kafileyi göndereceğiz. Bu yıl hacı adaylarımız için sevindirici olan bir nokta ise Samsun-Çarşamba Havalimanı'ndan uçuşlar direkt Medine'ye yapılacak. Daha önceden uçuşlar Cidde'ye yapılıyordu ve oradan da 6-7 saatlik otobüs yolculuğuyla Medine'ye geçiliyordu. Şimdi böyle bir durumun olmaması ise hacı adaylarımız için sevindirici bir durum" dedi. Tosun ayrıca, Samsun'dan yaklaşık 2 bin 500 kişinin hac farizasını yerine getirmek üzere Arabistan'a gideceğini dile getirdi.


Samsun'dan hacca gidecek ilk kafilenin yarın saat 17.30'da yola çıkacak. Samsun-Çarşamba Havaalanı'nda saat 13.30'da yapılacak olan törenle birlikte hacı adayları kutsal topraklara uğurlanacak.

İha
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 12:42:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Yusuf KOÇ Mer Fransa IP: 77.201.249.xxx Tarih : 31.10.2008 01:49:08

Allah yolunuzu açık etsin muhterem hacı adayları kardeşlerim. önce siz sabırlı olun. vazifenizi iyi yapın ve sonunda dünyanın her tarafındaki müslüman kardeşlerimiz için duayı unutmayın