5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

İlk hacı kafilesi uğurlandı

Samsun'da, 2006-2007 yılında hac farizasını yerine getirecek olan hacı adayları gözyaşlarıyla uğurlandı. 

Samsun Çarşamba Havalimanı'nda, Arabistan'ın Cidde kentine ve ardından Medine'ye gidecek olan 115'i bayan 217 hacı adayı için tören düzenlendi. Sabahın erken saatlerinde havaalanında toplanan hacı adayları ve yakınları uçuş işlemlerini yaptırdı. Yolculuk saati yaklaştıkça birbirlerine sarılarak gözyaşı döken hacı adayları ve yakınları dualar etti. Vali Yardımcısı Mesut Eser, İl Müftüsü Osman Şahin, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ve yüzlerce hacı adayı yakının katıldığı uğurlanma töreninde duygulu anlar yaşandı. Geniş güvenlik önlemleri arasında hacı adayları havaalanı içerisine alınırken, yakınları dışarıda bekledi. Dışarıda vedalaşmalarına rağmen birbirlerinden kopamayan hacı adayları ve yakınları, camlardan vedalaşmalarını sürdürdü. 

Törende bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Mesut Eser, hacı adaylarının sağlıklı bir şekilde gidip gelmeleri temennisinde bulundu. İl Müftüsü Osman Şahin ise, 15 Aralık'a kadar Samsun'dan 700'ü bayan olmak üzere bin 600 hacı adayının kutsal topraklara gönderileceğini söyledi. Hacı adaylarının arasında bayanların çok olmasının sevindirici olduğunu dile getiren Şahin, hacı adaylarına çeşitli uyarılarda bulundu. 

Hacı adayları Türk Hava Yolları'na (THY) ait Göksu ve Lefkoşe uçaklarıyla Cidde Havaalanı'na, ardından da karayoluyla Medine'ye gidecek.
iha
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2006 Çarşamba 14:30:00
Güncelleme :22 Kasım 2006 Çarşamba 14:35:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?