2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

İlk Meclis toplantısı yapıldı

Atakum Belediyesi'nin ilk meclis toplantısında konuşan Başkan Metin Burma, parti rozetlerini çıkardıklarını belirterek, "Rozetlerimizi cebimize koyduk artık tek bir amacımız var o da Atakum'a hizmet etmek" dedi.

Atakum Belediyesi'nin yerel seçimlerden sonraki ilk meclis toplantısı dün gerçekleştirildi. Atakum Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen 2009 yılı Nisan ayı birinci oturumuna 26 meclis üyesi katıldı. Geçen toplantıya dair tutanak özetlerinin okunduğu oturum saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Meclisin açılış konuşmasını yapan Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, artık yeni bir yola girildiğini ve bu yolda tek amacın Atakum'a hizmet etmek olduğunu söyledi. Burma, artık parti rozetlerini bir kenara bıraktıklarını belirterek, "Artık rozetlerimizi cebimize koyduk. Atakum'a daha iyi ne yapabilirizi düşüneceğiz. Tüm arkadaşların katkısına ihtiyaç var. Tüm düşüncelere açığız. Hiç kimsenin fikrine sınır koymuyoruz" diye konuştu.

Meclisteki tüm üyelerin nasıl bir belediye teslim aldıklarını bilmeleri gerektiğinin de altını çizen Burma, son yapılan incelemelerle birlikte belediyenin borçlarını açıkladı. Burma, borç listesini şu şekilde sıraladı: "Çatalçam'ın 114 bin 108 TL, Atakent'in 684 bin 818 TL, Altınkum'un 3 milyon 148 bin 984 TL, Atakum'un 13 milyon 116 bin 363 TL, Kurupelit'in 1 milyon 830 bin 899 TL, Taflan'ın 50 bin 469 TL olmak üzere toplam 18 milyon 945 bin 641 TL borç var. Tabii ki bunlara faiz ve gecikme zamları eklenmedi. Borç yüküyle karşı karşıyayız. Hesaplarımıza el konuldu. Bunlarla mücadele edeceğiz."

Burma ayrıca, Atakum Belediyesi'nin bundan sonra hesap verebilir ve her bilgiye ulaşılabilir bir belediye olacağını da sözlerine ekledi.İlk gündem maddesi olarak belediye meclisi başkan vekillerinin seçildiği toplantıda, adaylar arasında oyların eşit çıkması nedeniyle yapılan kurada Atakum Belediyesi birinci başkan vekilliğine Adil Keleş, ikinci başkan vekilliğine ise Salih Akın seçildi.

Başkan vekillerinin belli olmasının ardından belediye meclis katiplikleri ve encümen üyelikleri seçimi yapıldı. Seçimin sonucunda belediye meclis katipliklerine Ali Can Yeşilyurt ve Gülten Koralay, encümen üyeliklerine ise Salih Akın ve Şennur Koçer seçildi.

Ardından belediye meclis ihtisas komisyonlarına meclisteki siyasi partilerin önerileri ile 5'er kişilik görevlendirmeler yapıldı. CHP'den 3, AK Parti'den 1 ve MHP'den 1 olmak kaydıyla oluşturulan komisyonlarda, İmar Komisyonu'na Betül Yavuz, Metin Tiryaki, İbrahim Timur, Cemalettin Kola ve Sezai Erbil, Hukuk Komisyonu'na Coşkun Mutlu, Yaşar Sungur, Osman Çavuş, Ünal Kaygusuz ve Çakır Öztürk Ürer, Çevre ve Sağlık Komisyonu'na Betül Yavuz, Yaşar Sungur, İbrahim Saraç, Gülten Koralay ve Yavuz Bayer, Plan ve Bütçe Komisyonu'na ise Coşkun Mutlu, Ali Can Yeşilyurt, Şennur Koçer, Cemalettin Kola ve Sezai Erbil oy birliği ile seçildi. Ayrıca Belediyeler Birliği'nde Atakum Belediyesi'ni Cemal Gülhan'ın temsil etmesine karar verildi.

ALTINKUM BELEDİYESİ'NE YARGI TALİP

Gündemin son maddesinde yer alan ve Altınkum Belediyesi'nin İstinat Mahkemesi'ni tahsis edilmesi ile ilgili protokol görüşmesine izin onay verilmesi ile ilgili karar da yine oy çokluğu ile kabul edildi. Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, Altınkum Belediyesi'nin İstinat Mahkemesi'ne tahsisi konusunda belediyeye sunulan öneri ile ilgili protokol görüşmesi yapmak için meclis tarafından yetkilendirildi. Burma, konuyu ilerleyen günlerde detaylı bir şekilde inceleyeceklerini kaydetti. Burma daha sonra oturumu sonlandırarak, katılan bütün belediye meclis üyelerine teşekkür etti ve yeni dönemin tüm Atakumlular için hayırlı olması dileğinde bulundu.

EMEKLİ-SEN'DEN NEZAKET ZİYARETİ

Emekli-Sen Samsun Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, Atakum Belediye Başkanı Metin Burma'yı makamında ziyaret etti. Emekli-Sen Şube Başkanı Süleyman Bayrak ve yönetim kurulu üyeleri, Atakum'da değişimin hissedilmeye başlandığını belirterek, Burma'ya yeni görevinde başarılar diledi. Emekli-Sen üyelerinin kendisini ziyaretinden büyük bir memnuniyet duyduğunu kaydeden Başkan Burma, emeklilerle ilgili önemli projelerinin olduğunu söyledi. Burma ilerleyen zamanlarda bu projeleri emeklilerle bir araya gelerek tartışacaklarını ve hayata geçirmek için adım atacaklarını vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 17:24:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?