2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

İlkadım 1 yaşında

Samsun merkez İlkadım ilçesinin birinci kuruluş yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.


Samsun Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsü'nde düzenlenen törene Vali Hasan Basri Güzeloğlu, İlkadım İlçe Kaymakamı Zafer Orhan, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hülya Ertürk Koç ve daire amirleri katıldı. Kaymakamı Zafer Orhan yaptığı konuşmasında, Büyükşehir sınırları içerisinde 43 yeni ilçe kurulmasını amaçlayan 5447 sayılı kanunla Samsun ilinde kurulan üç yeni ilçeden birisi olan İlkadım ilçesinin, Gazi ve Yeşilkent ilk kademe belediyeleri tüzel kişiliklerinin kaldırılarak mahalleleri ile birlikte İlkadım İlk Kademe Belediyesi'ne katılması ve İlkadım merkez olmak ve 11 köyün kendisine bağlanması suretiyle kurulduğunu söyledi. Orhan, "Kurumlarımız geçici binalarda dahi olsa hizmet süreç ve mekanizmaları kurulmuştur. İlçe kuruluş gayesine uygun olarak vatandaşa sunulan hizmetlerde daha yakın diyalog, takip, kontrol ve işlem hızı sağlanmış olup, vatandaş memnuniyetinde artış olmuştur. Önümüzde bekleyen temel öncelik vatandaşın hizmeti bir arda bulabileceği ve daha rahat ulaşabileceği kaymakamlığımız ve bağlı birimlerini tek çatı altında toplayacak hükümet konağı tahsis ve teminidir. İlçemiz mevcut halihazırda boş bulunan DMO binalarının bu amaçla kaymakamlığımıza tahsisini bekliyoruz" dedi.


Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Türkiye ölçeğinde yeni ilçe kurulan ve buna bağlı olarak ilçe teşkilatlanmasına kavuşan yerleşim birimleri açısından bakıldığında çok başarılı bir sürecin geçtiğini belirterek, "Büyükşehir sınırları içerisinde sahip olduğu nüfusu ve büyüklüğü itibari ile önemli bir ilçe olan İlkadım hukuki ve tüzel kişiliğe kavuşması ile birlikte fiili ve işlevsel olarak ta fonksiyonel bir bütünlüğü gerektiren bir çalışma ve çaba içine girmiştir. İlçeler kurulurken temel amacımız aslında hizmeti daha verimli vermek, vatandaşımızın beklediği kamu yönetimi ve hizmeti anlayışını ona taşımaktır. Yeni bir tüzel kişilik oluşurken amaç bundan farklı ve değişikte olmamalıdır" diye konuştu.


Konuşmaların ardından İlkadım ilçesini tanıtan bir slayt gösterisi sunuldu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmenler Korosu sahneye çıkarak sevilen türküleri seslendirdi. Koro, Vali Güzeloğlu'nun Urfalı olması nedeniyle ayrıca "Urfa'nın Etrafı" türküsünü de seslendirdi. Törenin sonunda İlkadım Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin müzik dinletisi eşliğinde İlkadım ilçesinin 1. yaş günü pastası kesilerek kokteyl düzenlendi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 10:55:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?