6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

İlkadım ilçesinin yeni haritası çıkarıldı

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İlkadım ilçesinin yeni haritasının hazırlandığını belirterek, "Kentsel dönüşüm projelerimiz, İlkadım'ın hayatını kurtaracaktır" dedi.


İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Samsun Şubesi'nde harita mühendisleri ile kahvaltıda bir araya geldi. Oda Şube Başkanı Ertuğrul Çöl ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte odaya kayıtlı harita mühendisinin bulunduğu etkinlikte konuşan Başkan Erdoğan Tok, yeni İlkadım'ın çağdaş yapılanma rotasını belirleyerek, kentsel dönüşüm haritasını çizdiklerini söyledi.


İlkadım'ın tarihi ve kültürel yapısı ile geçmişinin çok eskilere dayandığını ve tarihin derin ayak izlerini taşıdığını ifade eden Tok, bugüne kadar yapılan plansız kentleşme ile İlkadım'da çarpık bir kentleşmenin ortaya çıktığını belirtti. Çarpık kentleşme ile İlkadım'ın bugüne kadar hor kullanıldığını, artık kentin bu yükü taşıyacak gücünün kalmayarak belinin büküldüğünü ifade eden Tok, İlkadım'ın bükülen belini doğrultup ayağa kaldırarak, kenti, çağdaş ve modern bir şehir kimliğine kavuşturacak plan ve projeleri hayata geçireceklerini dile getirdi.


Kaçak yapılaşmanın doğurduğu çarpık şehirleşme sorununa çözüm bulmak ve şehrin bu bölgelerinde yaşanabilir, sağlıklı yaşam merkezleri oluşturmak amacı ile İlkadım'ın kent planlamasını ve yaşam haritasını çıkardıklarını kaydeden Tok, ''Hastane ve Selahiye Mahallelerinde 256 daireden oluşan toplu konut çalışmaları ve akabinde yapılan 2. Bulvar yolu çalışması ile İlkadım'da modern şehircilik yolunda önemli bir yol aldırdık. Çağdaş şehircilik açısından İlkadım'ın geleceğini planlayarak önemli çalışmalara imza attık. Yaptığımız plan ve programlarla İlkadım'ın 50 yılını planlıyoruz. Yılların sorunu olan ve bugüne kadar heyelanlı bölge olarak zannedilen Kadıköy, Anadolu ve Zeytinlik Mahalleleri üzerinde çok ciddi zemin etüt çalışmaları yaptık. Yaptığımız zemin etüt çalışmalarıyla, Zeytinlik, Kadıköy ve Anadolu Mahallelerini zannedildiği gibi heyelanlı olmadığını tespit ettik. İlkadım'ı yaşanabilir modern bir kent kimliğine kavuşturmak için bu bölgelerde yapılacak imar çalışmalarıyla ilçemizi, yaşanabilir bir mekana çevirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.
Kendi dönemlerinde 4.5 yılda bir tane bile kaçak inşaat yapılmadığını vurgulayan Başkan Tok, ''Bunu net bir şekilde söyleyebilirim. Kesinlikle kaçak inşaata müsaade etmedik ve seçim arifesinde de buna asla müsaade etmeyeceğiz. Çünkü gelecek nesillerin vebalini taşımız oluruz. Köy statüsünden kurtularak mahalle statüsüne geçen Kavacık'ta hemen imar uygulamalarını yaptık. Mahallemizin ilk imar uygulamalarını biz gerçekleştirdik. Bu bölge de niye imar uygulaması yaptık? Çünkü buralarda da bir çarpık yapılaşma gündeme gelmesin, planlı gelişsin diye" şeklinde konuştu.


Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Ertuğrul Çöl ise yapılan bu ziyaretleri oldukça önemsediklerini belirterek, Başkan Erdoğan Tok'a yaptığı hizmetlerinden ötürü teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 12:48:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?