5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

İlkadım İzcileri yürüdü!

Samsun'da minik izciler, Yeşilay Haftası dolayısıyla 'Madde Bağımlılığına Hayır' yürüyüşü yaptı.

Madde bağımlılığını protesto eden İlkadım İzcileri, yürüyüş boyunca 'Sağlıklı Gençlik Sevgiyle Gelecek' gibi sloganlar atarken, vatandaşlar da desteklerini alkış tutarak gösterdiler. İlkadım Belediyesi tarafından topluma örnek oluşturacak izciler yetiştirmek için kurulan İlkadım İzcileri, madde bağımlılığına tepkilerini sağlıklı gelecek, maddeye değil, sevgiye bağlı mesajlarını içeren pankartlarla Yer altı Camisi'nden Mecidiye Konak Caddesi'ne kadar yürüyerek gösterdiler.

İlkadım İzcileri, yürüyüş boyunca esnaflara ve vatandaşlara madde bağımlılığının önüne geçmenin yollarını anlatan broşür de dağıttı. Madde bağımlığı aleyhinde slogan atan izciler ellerinde, "Madde bağımlılığı sorun çözmez sorun arttırır", "Ailede sevgi madde bağımlılığını önler", "Temiz okul, temiz toplum", "Baba beni sigara dumanından koru", "Okullarda zararlı maddelere hayır", "Pasif içici olmak istemiyorum", "Bizi sevgiyle büyütün" yazılı dövizler taşıdılar.

İzcilerin madde bağımlılığını protestosuna vatandaşlar ve esnaflar alkış tutarak destek verdiler. Konak Sineması önünde izciler adına konuşan Kazım Orbay İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Fikriye Buğra, çocukların sigara, alkol gibi maddelere kolayca ulaşmasının engellenmesini isteyerek, zararlı maddeler ile mücadelede herkesi işbirliğine çağırdı. Anne-baba ve tüm topluma seslenerek herkesi sorumluluk almaya davet eden Fikriye Buğra, madde bağımlılığından korunmada en büyük vazifenin aileye düştüğünü ve madde bağımlılığı ile mücadelede en önemli faktörün eğitim olduğunu dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Mart 2008 Cumartesi 14:29:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
beyza top IP: 88.226.175.xxx Tarih : 12.05.2008 21:16:51

bende ilkadım belediyesi izcilerinden beyza sigaraya hayır derken bende vardım o gün çookkkkk mutlu oldum