6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

İlkadım mirasına sahip çıkıyor

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore edilen tarihi Samsun Büyük Camii'ni gezdi.

Restitüsyon restorasyon ve elektrik projeleri çalışmaları kapsamında tarihi camiinin bakım ve onarımını yüklenen Ayba Turizm Ltd. Şirketi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Osman Alişiroğlu, Başkan Erdoğan Tok'a eşlik ederek camiinin bakım ve onarım çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Restore edilen tarihi camiinin minber, mihrap ve vaiz kürsüsünü inceleyen Başkan Erdoğan Tok, tarihe ve kültüre olan hayranlığını dile getirdi. Samsun'un tarih ve kültür mirasını İlkadım'da barındırdığını söyleyen Başkan Tok, “Saathane Meydanı Saat Kulesi, Taşhan, Acem Tekkesi, Yalı Camii, Tarihi Evler, Seyyid Kutbiddin Türbesi, Amisos Kral Mezarları, çeşmeler, tarihi evler, hanlar, hamamlar, oteller gibi dönemin ilginç mimari örnekleri ile inşa edilmiş olan tarih ve kültürümüzün mirası birçok eser bölgemizde bulunmaktadır.

Samsun'un tarihi ve kültürel mirasını taşıyan İlkadım'ın kültür ve tarih kenti kimliği ile turistik ziyaretlere açılması için imkanlarımız ölçüsünde büyük gayret gösteriyoruz. Bu düşünceyle yıllardır gün yüzüne çıkarılamamış geçmişi çok eskilere dayanan tarihi Acem Tekkesi'ni restore ederek halkımızın kullanımına açtık. Seyyid Kutbiddin Türbesi ve bitişiğindeki cami ve mezarlık sahasını restore ederek turistik ziyaretlere açmayı planlıyoruz. Yine bölgemizde bulunan tarihi bir mekanın bakım ve onarımını üstlenerek halkımızın istifade edebileceği bir mekana dönüştürmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.

Samsun'un ilk yerleşim merkezinin İlkadım olduğunu ifade eden Başkan Tok, “İlk yerleşim yeri olan kentimizde tarihimizin ve kültürümüzün izleri bölgemizde bulunmaktadır. Bugüne kadar itibarı korunamamış ve şehrimizin bir çok insanı tarafından dahi bilinmeyen tarihi mekanları ayakta tutarak gün yüzüne çıkarmaya çalışıyoruz. Tarih ve kültür kenti olarak İlkadım'ın turistik ziyaretlerin odak noktası olması için girişim ve çabalarımız sürüyor” şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2008 Perşembe 09:21:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?