5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

İlkadım'da 2. Bulvar yolu çalışmaları

Samsun Büyükşehir Belediyesi ve İlkadım Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde yapılan Hastanebaşı ve Selahiye toplu konutlarının tamamlanmasının ardından 2. Bulvar yolu çalışmaları da başladı. 

2. Bulvar yolu güzergahında yer alan evler istimlak edilmeye başlandı. İstimlak yapılan evlere karşılık olarak yeni yapılan Hastanebaşı ve Selahiye toplu konutlarından daire veriliyor. 1. etap çalışmaları Liman Mahallesi Ilıca Çeşme mevkiinden başlayıp; Cedit Mahallesi Necatibey İlköğretim Okulu önünden Kökçüoğlu Mahallesi'ne uzanan 2. Bulvar yolu, Hastanebaşı Mahallesi Hastanebaşı Camii'ne kadar devam edecek. 25 metre eninde açılacak olan 2. Bulvar Yolu Projesinin birinci etabı bin 500 metreden oluşuyor. 

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, çarpık yapılaşma sorununu çözerek, beldenin gelişiminin önünü açacak tek kaynağın Kentsel Dönüşüm Projesi olduğunu belirterek, "Selahiye ve Hastanebaşı Kentsel Dönüşüm Toplu Konutları tamamlanarak, 2. Bulvar yolu istimlak çalışmalarına geçildi. Bulvar yolu güzergahı üzerinde kalan eğreti ve kötü binaların kalkması ve gelişmenin önünün açılması için son derece önemli bir yatırım. Şehircilik adına çok müthiş bir olay. 2. Bulvar yolunun açılması birlikte beldenin kalkınması adına çok büyük bir atılım gerçekleşecek" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2006 Çarşamba 19:00:08
Güncelleme :29 Kasım 2006 Çarşamba 19:05:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
BURHAN KILIÇOĞLU IP: 88.224.146.xxx Tarih : 2.12.2006 14:41:24
SAMSUN İÇİN ÇOK İYİ BİR OLAY AMA DURUMU KÖTÜ OLAN DIŞARDA KALAN DÜKKANI YIKILAN EKMEK PARSINDAN OLMUŞ OLCAK BU İŞİN SONU NE OLACAĞI MEÇHUL İŞSİZLİK DURMADAN ARTIYOR YETKİLİLER İŞSİZE ÇARE BULCAZ DERKEN MİLLETİ İŞİNDEN DÜKKANINDAN EDİYOR BU NE BİÇİM HALKINI SAVUNMAK BUNLAR MİLLETİ YILDIRMAKTAN BAŞKA HİÇ BİRŞEY DEĞİL GİTSİNLER GARİBANLARLA DEĞİLDE KAÇAK VİLLALARI YIKSINLAR BİZE YOL DEĞİL İŞ LAZIM EKMEK LAZIM YETKİLİLERDE ELİNİ VİCDANINA KOYSUN MİLLETİ EKMEĞİNDEN ETMESİN YAZIK GÜNAHTIR