4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

İlkadım'da asansör denetimi

İLKADIM'DA ASANSÖR DENETİMİ

İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Özmen, konut ve iş yerlerindeki asansörlerin sık sık kontrol edilmesi gerektiğini belirterek, can ve mal güvenliği açısından asansörlerin en az bir kere yıllık bakım ve kontrollerinin yapılması gerektiğini söyledi.

Mart ayından itibaren asansörlerin bakım ve kontrollerinin üç ayrı ekiple yapıldığını anlatan Ali Özmen, "Yaşamımızın değişmez parçası haline gelen canımızı emanet ettiğimiz asansörlerin kontrollerinin yapılması gerekmektedir. Yasa gereği belediyeler, ruhsat verdiği tüm binalardaki asansörlerin yıllık olarak kontrollerini yapmak zorunda. Biz de belediye olarak bünyemizde barındırdığımız teknik elemanlarla ilçemizde bulunan asansörlerin kontrolünü belediye olarak yapmaktayız" dedi.

Asansör yönetmeliğinin AB normları kapsamında hazırlanan bir yönetmelik olduğunu ifade eden Özmen, "Belediyemiz yasa gereği kendi hizmet alanı içerisinde asansör bulunduran tüm binaları yılda bir defa kontrol etmek zorundadır. Yılda bir kez kontrolünü yaptığımız binalarda bulunan asansörlerin kontrolünü yaparak bakanlığa bilgi vermek zorundayız. Bu doğrultuda çalışmalarımızı yapmaktayız" şeklinde konuştu.

Vatandaşlardan çok sık şikayet aldıklarını belirten Başkan Yardımcısı Ali Özmen, şöyle konuştu: "Şu ana kadar 442 binanın asansör kontrolü yaptık. Bunlardan 157'sinin asansörünün çalıştırılmasında bir engel olmadığını tespit ederek yeşil kart(onay) verdik. 275 binanın da eksiklerini tespit ettik. Bunlara da mavi kart vererek eksiklerini yazıp apartman yöneticilerine bildirdik. 10 binanın da asansörünün çalışmasının tehlike olacağını tespit ederek mühürledik. Noksanlıkların neler olduğunu yazarak eksiklikler giderildiği takdirde asansörün çalışmasına izin verilebileceğini söyledik."

İLKADIM'DA ASANSÖR DENETİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2010 Perşembe 18:42:03
Güncelleme :1 Nisan 2010 Perşembe 18:53:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?