2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

İlkadım'da avcılara sertifika verildi

İLKADIM'DA AVCILARA SERTİFİKA VERİLDİ

İlkadım Belediyesi Gazi Dershanesi, Samsun Çevre Orman İl Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile düzenlenen "Avcı Eğitim Kursu"nu başarıyla tamamlayan 28 avcıya sertifikaları verildi.

İlkadım Belediyesi Gazi Sahnesi'nde 22. Dönem Avcı Eğitim Kursu'nun sertifika töreni yapıldı. Sertifika törenine İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, İl Çevre Orman Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Nuran Yılmaz, Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Levent Kuroğlu, İlkadım Belediyesi MHP Meclis Üyeleri İsmail Sevindik, Sezai Onaran, İsa İnanç, Mustafa Okur, İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Özmen, daire müdürleri ve kursiyer yakınları katıldı. Sertifika töreni öncesi konuşma yapan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "Geçmişten günümüze kadar gelen süreçte artan çevre kirliliği, nüfus artışı ve bilinçsiz ve usulsüzce yapılan avlanmalar nedeniyle ekolojik denge bozulmuş, doğal kaynaklarımız azalmış ve birçok canlı nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştır. Bu nedenle doğal kaynaklarımızın korunması ön plana çıkmıştır. Biz de doğanın korunması ve hayvanlarımızın neslinin tükenmemesi için bilinçli avlanma yöntemi ile ilgili eğitimler veriyoruz" dedi.

Eğitimin şart olduğunu söyleyen İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, "Hangi alanda olursa olsun bireylerin eğitimleri çok önemlidir. Bilinçli avlanma yöntemiyle doğal yaşamın ve çevrenin korunmasında verilen eğitimler faydalı olacaktır" diye konuştu.

Sürdürebilir avcılık eğitiminin 2001 yılında başladığını ve bugüne kadar 200 adet kurs düzenleyerek 7 bin 400 kursiyere belge verdiklerini ifade eden İl Çevre Orman Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Nuran Yılmaz, Amaçlarının kursiyerleri, belgeli, bilinçli bir avcı olarak hazırlamak olduğunu söyledi.

İLKADIM'DA AVCILARA SERTİFİKA VERİLDİ
İLKADIM'DA AVCILARA SERTİFİKA VERİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2009 Salı 14:34:04
Güncelleme :29 Aralık 2009 Salı 14:38:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?