2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

İlkadım'da BBBÖ projesi devrede!

İLKADIM'DA ''BBBÖ PROJESİ'' UYGULANIYOR

İlkadım Belediyesi, “Bilenler, Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor (BBBÖ) Projesi”nin genç gönüllü öğretmenleri aracılığıyla, sosyal imkanları kısıtlı öğrencilere bilgisayar öğretiyor.

Mart 2005 tarihinde, Habitat için Gençlik Derneğinin yürüttüğü, BBBÖ Projesi, İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı Bilgi Evi'nde projeye üye, sosyal imkanları kısıtlı ailelerin çocuklarına temel bilgisayar kullanımı dersleri veriliyor.

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ın büyük ilgi ve gayretleri sonucu başlatılan ücretsiz kurs ile ilgili bilgi veren Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İnci Ekinci, ''Türkiye'de internet ve bilgisayar kullanıcı sayısı günbegün artış göstermektedir. Buna bağlı olarak sosyal imkanları kısıtlı çocukların bilgi evi bünyesinde, temel bilgisayar kullanım dersleri almaya başlamaları ileride onların bilişim teknolojileri konusunda donanım sahibi, özgüveni yüksek bireyler olarak topluma katılımını sağlayacak. Aynı zamanda bu sosyal hizmet başarıya ulaştığında İlkadım ilçesinde bilgisayar okur yazarlığı seviyesi yükselecektir. Uygulanan proje ile bilgisayar okur yazarlığının artırılması, öğrencilerin bilgi ve iletişim teknolojileri konusunda kapasitelerinin geliştirilmesi, bilişim teknolojilerinin sosyal imkanları kısıtlı öğrenciler tarafından da kullanılabilmesi amaçlanmıştır” dedi.

Kursun 14 Kasım'da başladığını söyleyen İnci Ekinci, “Bu sosyal proje, hedef kitle üzerinde, özgüven düzeyinde yükselme, yeni bilgiler öğrenme isteği, ders ve ödevlerde araştırma, bilgi için bilgisayardan yararlanma, internetin, iletişim ve eğlence dışında farklı amaçlar için kullanma gereğinin fark edilmesini sağlayarak donanımlı bireyler olarak toplum hayatına dahil olmaları gibi sonuçların ortaya çıkmasını hedeflemekteyiz” diye konuştu.

İLKADIM'DA ''BBBÖ PROJESİ'' UYGULANIYOR
İLKADIM'DA ''BBBÖ PROJESİ'' UYGULANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2009 Çarşamba 23:25:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?