6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

İlkadım'da 'Beş Çayı' programı

İlkadım Belediyesi Acem Tekkesi Kültür ve Sohbet Evi'nde ev hanımlarına yönelik yapılan 'Beş Çayı' programlarına yeniden başlandı.


Ramazan ayı dolayısıyla ara verilen programa hızlı bir giriş yapan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Kökçüoğlu Mahallesi ev hanımlarını ağırladı.

Yoğun bir katılımın olduğu programda Tok, Hastane ve Kökçüoğlu Mahallelerinde yapılan kentsel dönüşüm uygulamasıyla bilgili bilgiler verdi. Kökçüoğlu Mahallesi'nde yapılacak kentsel dönüşüm çalışmasında hiç kimsenin mağdur edilmeyeceğini söyleyen Başkan Erdoğan Tok, Kökçüoğlulu ev hanımlarının yüreklerine su serpti. Hiç bir vatandaşın rızası ve gönlü olmadan evlerinin yıkılamayacağını belirten Tok, hakkaniyet kriterleri ölçüsünde, adil ve halkın faydasına olacak şekilde bir çalışmanın gerçekleştirileceğini dile getirdi.


Hastane ve Kökçüoğlu Mahallesi'nde 3 bin 750 konutun yıkılarak yerine daha modern bölgenin çehresini değiştirecek ve vizyonunu belirleyecek bir kentleşme yapısı ortaya çıkacağını vurgulayan Başkan Tok, "Bu iki mahallemizde gerçekleştirilecek yapılaşma halkımıza yakışacak bir kentsel dönüşüm çalışması olacaktır. Bu bölgede bu çalışmayla muazzam bir yapılaşma gerçekleşecek. Modern kentsel dönüşüm çalışmasıyla şehri ve denizi en iyi gören bu iki mahallemizin geleceğini hem fiziki hem de kültürel anlamda kurtaracağız" dedi.


Kentsel dönüşümün İlkadım'da mutlaka gerçekleştirmek zorunda olduklarını ifade eden Başkan Tok, "Tüm planlamalarımızı ve hesaplamalarımızı yaptık. Konutlarımız 13 katlı olacaktır. Şehrin geleceğini kurtaran çalışmalar yapıyoruz. 6 bin konutlu kentsel dönüşüm çalışmamız tamamen halkın faydasına olacaktır. Kökçüoğlu ve Hastane Mahallelerinde yapılacak kentsel dönüşüm çalışmalarını Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile değil, Samsunlu müteahhitlerimizle birlikte yapacağız. Bunun da öncüsü oldum. Neden TOKİ ile değil de Samsunlu müteahhitlerimizle birlikte çalışacağız? Çünkü vatandaşımız istediğini müteahhitlerimizle daha iyi paylaşacaktır" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 20:03:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?