2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

İlkadım'da delege seçimleri

AK Parti İlkadım İlçe Teşkilatı delege seçimleri sürdürülüyor.
AK Parti İlçe Başkanlığı delege seçimleri, 31 Mayıs'ta yapılacak olan ilçe başkanlığı seçimleri öncesinde Bahçelievler Mahallesi Mevlana Sokak üzerinde 3 mahalleden üyenin katılımıyla yapıldı.

Daha önce 10 mahallenin seçimleri tamamlanırken, pazar gününe kadar tüm mahallerde delege seçimleri gerçekleştirilecek.


İlk etapta iki liste halinde gidilen delege seçimlerine mevcut İlçe Başkanı İhsan Kurnaz ile aday Sabri Kolcu'nun listeleri için üyeler oy kullanmıştı. AK Parti'ye üye olmayanların delege seçtiğini gördüğünü ve seçimde AK Parti'lilerin olmadığını öne süren Sabri Kolcu, 2 gün önce gerginlik olmaması, husumet doğurmamak için adaylıktan ve seçimlerden de çekildiğini açıklamıştı.

Daha sonra tek listeli yapılan delege seçimleri, neşeli bir ortamda gerçekleştiriliyor. Oy kullanan partililer, bir adayın çekilmesinden sonra yaşanan gerginliğin sona erdiğini, seçimlerin neşeli ve rahat bir ortamda yapıldığını açıkladı.

İha
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2009 Cumartesi 15:27:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
seyfettin arslan IP: 85.104.204.xxx Tarih : 3.05.2009 23:51:53

Delege seçimi ile, ilçe başkanlık seçimini ayıt edemeyen kişilerin söyle oldu böyle yaptılar demelerine inanan insanlar için yazıyorum. beyler  delege seçiminde x mahallesine üye partililer aralarından kendilerini temsil etmek üzere sözcü yanı (delege) seçerler. Bu tür seçimlerde x mahallesinin delege listesindeki arkadaşlar çekilebilir veya o sandığa itiraz edebilir. Birileri onların adına eşkıya gibi sandık başına gelip çekiliyoruz deyip evrakları toplayıp gidemez x mahallesinin delege adaylarının hakkını gasp edemez. sorgu suvar hekimi gibi sabah erken sandıkların başına gelip ben listeyi koydum bu saatten sonra kimse buraya liste getiremez diyemez.evraklar hazırımı bakayım diyemez. ak parti yönetmeliği kıtacığının 29-41 arası sayfalarında ne olduğunu bilemeyen insanlar nasıl olurda 310 bin nüfuslu bir ilçeye aday olurlar anlamak mümkün değil. Bu kadar hakaretten sonra ver yansın yapıp çekiliyorum derler anlamak için kendimi çok zorladım ben anlayamadım yorum sizin.