6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

İlkadım'da dev ramazan çadırı

"İlkadım Belediyesi Geleneksel Ramazan Günleri"nin bu yıl da dopdolu içeriği ile Samsun halkı ile buluşacağı bildirildi.


İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, ramazan ayı boyunca yapacakları "Geleneksel Ramazan Günleri" ekinlikleri kapsamında Acem Tekkesi Kültür ve Sohbet Evi'nde basın toplantısı düzenlendi. Yerel ve ulusal basın kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı basın toplantısında konuşan Başkan Erdoğan Tok, "İlkadım'da bu ramazan bambaşka olacak" dedi.


Bu sene ramazan ayının İlkadım'da çok farklı geçeceğine dikkat çeken Başkan Tok, ramazan etkinliklerini 4 farklı kategoride değerlendirdi. Sahil Yolu Hayvanat Bahçesi Sevgipark'ta kurulan çadırda dopdolu içeriği ile her akşam tiyatro, konser, şiir dinletileri, sinema geceleri, konferans, tasavvuf musikisi, kadir gecesi özel programları, Karagöz-Hacivat, orta oyunları, kukla tiyatroları ile vatandaşlara eski ramazan geleneğini her yıl olduğu gibi bu yılda yeniden yaşatacaklarını söyleyen Başkan Tok, geçen sene Türkiye'de ilk kez yapılan 'çat mahalle iftarları' ile her akşam bir mahallede vatandaşlarla bir araya geleceklerini, Hızıradım tarafından ramazan ayı boyunca 5 bin adet kumanya yardımı yapılacağını, geleneksel Türk mizahının önemli karakterlerinden olan Karagöz ve Hacivat'ın her akşam belde genelinde tüm sokakları gezerek eski ramazan kültürünü yaşatarak çocukları güldürüp çeşitli hediyeler vereceklerini ve aynı zamanda Acem Tekkesi'nde sahur vaktinde ulusal ve yerel yayını olan özel bir televizyon kanalından 'Sahurname' adlı programla özel konuklarıyla Samsunlulara ramazan tadında bir sahur vakti geçirteceklerini açıkladı.


İlkadım Belediyesi olarak her yıl geleneksel olarak organize edilen Ramazan Günleri etkinliğiyle eski ramazan akşamlarını şehirle buluşturduklarını belirten Tok, "Her akşam 5 bin kişinin ramazan ayının manevi ikliminde iftarını açtığı çadırda, 7'den 70'e fakiri ve zengini ramazan ayının coşkusunu bir arada yaşıyor. Birlikteliğin önemli adımlarından olan ve toplumsal dayanışmayı sağlayan organizasyon her kesimden insanın aynı manevi iklimde buluştuğu, bir araya geldiği, ramazan ayının coşkusunu yaşadığı bir mekan. Her yıl düzenli olarak organize edilen ramazan günleri etkinlikleriyle tüm samsunlular birlikteliği, coşkuyu yaşamış; şehrin her köşesinden, çevre il ve ilçelerden gelen çok sayıda vatandaş iftar çadırına konuk olmuştur. Düzenlenen bu organizasyonla iftar yemekleri her akşam bir firma tarafından karşılanıyor. Çadır organizasyonu ile bir araya gelen iş dünyası Hızıradım sosyal yardım organizasyonuna kuru gıda paketi yardımları ile destek veriyor" diye konuştu.
İlkadım Belediyesi Geleneksel Ramazan Günleri etkinliklerinin şehrin vizyonu ve misyonu açısından sadece belde genelinde değil, ülke çapında ün yaptığını dile getiren Başkan Tok, "Karadeniz Bölgesi'nde ve ülke genelinde büyük bir yankı uyandıran İlkadım Belediyesi İftar Çadırı, bu yıl 01-30 Eylül tarihlerinde dopdolu içeri ile her akşam tiyatro, konser, şiir dinletileri, sinema geceleri, konferans, tasavvuf musikisi, kadir gecesi özel programları Karagöz-Hacivat, orta oyunları, kukla tiyatroları ile vatandaşlarla buluşacak. Kurulan İftar çadırıyla ve düzenlediği dopdolu etkinlik programlarıyla şehre kültürel anlamda büyük katkı sağlayan İlkadım Belediyesi Ramazan Günleri, çevre il ve ilçelerden çok sayıda vatandaşı çadırda konuk ederek Samsun tanıtımında önemli bir rol oynamaktadır" şeklinde konuştu.
Bundan bir önceki ramazan günleri etkinliklerinin yaklaşık 350 bin kişiyi ağırladığını ifade eden Başkan Erdoğan Tok, "Ülke genelinde adında söz ettiren organizasyon belediye kasasından tek kuruş dahi çıkarılmadan gerçekleştiriliyor. Samsunlu iş adamlarının desteğiyle yapılan etkinliğin bütçesi reklam ve sponsor anlayışı içersinde çözümleniyor" açıklamasında bulundu.


İlkadım Belediyesi Geleneksel Ramazan Günleri, Sevgipark'ta kurulan dev çadırda 01-30 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2008 Cuma 15:30:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?