2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

İlkadım'da devir teslim töreni

Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) İlkadım Belediye Başkanı seçilen Necattin Demirtaş, törenle görevi eski Başkan Erdoğan Tok'tan devraldı.


İlkadım Belediye Binası'nda yapılan törene Erdoğan Tok ve Başkan Necattin Demirtaş'ın yanı sıra, MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karabıçak ve çok sayıda partililer katıldı. Belediye binası önünde partililer tarafından kurban kesildi.

Törende konuşma yapan eski Başkan Erdoğan Tok, parti ve memleket ayrımı yapmadan geçen 5 yıl boyunca Samsun'a hizmet için çalıştıklarını ve yaptıkları veda ziyaretlerinde Samsunlulardan olumlu tepkiler aldıkları için mutlu olduklarını söyledi. İlkadım'ın gelirlerinin en az olduğu bir belediye olduğunu belirterek, kendi döneminde yapılan borçlara değinen Tok, "SSK ve Maliye'ye olan borcumuz 14 milyon 164 bin, diğer borçlarla birlikte 27 milyon 694 bin toplam borcumuz var. Ayrıca belediye olarak 14 milyon 547 bin alacaklarımız bulunuyor" dedi.
İlkadım Belediyesi yeni Başkanı Necattin Demirtaş, kendisinin profesyonel idareci olduğunu ve işini yapan kim olursa olsun asla zarar görmeyeceğini söyledi. Vatandaşların artık bilinçli bir şekilde oy kullandığını belirten Demirtaş, "Siyasetçilerin artık her şeyi iyi görmeleri ve okumaları gerekiyor. İyi okumazlarsa sınıfta kalırlar. Herkes halkın iradesine saygılı olmak zorundadır. Örnek olarak verdiğimde, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın herkes ve her partiliden oy aldığını görürsünüz. Verilen mesajların tespitini biz siyasetçilerin iyi yapması gerek. Şu anda siyasetçi kimliğimi bir kenara bırakarak halkımıza hizmet için görevi alacağım. Seçim çalışmalarımızda rozetimizle geziyorduk. Buraya gelirken rozetimizi çıkardık. Belediye meclis üyelerinden kim olursa olsun halkımız kimin ne yaptığını bilecek. Kimse keyfi davranışlar içerisinde bulunamayacak, hizmet için burada olacak. Herkes taşın altına elini sokacak. Olmayanları sizlere şikayet edeceğiz. Samsun'u marka şehir yapmak için çalışacağız" diye konuştu.
Belediyenin borçları ile ilgili olarak Demirtaş, "Ben bilmediğim hiçbir konuda yorum yapmam. Belediyenin borçlarıyla ilgili birçok rakamlar verildi. Biz bu rakamların gerçek değerlerini zaten kayıtlarda bulacağız. İnsanlar yalan söyleyebilir ama kayıtlar asla yalan söylemez" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Erdoğan Tok, yeni Başkan Necattin Demirtaş'a belediyenin mührünü teslim etti. Ayrıca başkanlar birbirlerine plaket verdi. Erdoğan Tok, Başkan Necattin Demirtaş'a kalem hediye etti. İlkadım Belediyesi'nin yeni Başkanı Necattin Demirtaş, başkanlık makamında basın mensuplarına poz vererek tebrikleri kabul etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2009 Pazartesi 14:21:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?