6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

İlkadım'da el sanatları sergisi

İlkadım Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu işbirliği Belediye Kültür Merkezi'nde el sanatları kurslarının yıl sonu karma sergisi açıldı.


Belediye Kültür Merkezi'nde açılan sergiye İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, eşi Hatice Tok, İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu, Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Yetik, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Halil İbrahim Kılıç, Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Necmi Çamaş, daire müdürleri, mahalle muhtarları,okul müdürleri, kursiyer yakınları ve aileleri katıldı. El sanatları kursunda 7 aylık kurs sonunda eğitimlerini başarı ile tamamlayan 400 kursiyer sertifikalarını aldı. Ev mefruşatı, giyim,makine nakışı, el nakışı oyalar, rölyef ve ahşap boyama gibi ürünlerin görücüye çıktığı sergide 3 bin 500 farklı ürün sergilendi. Bayanların el emekleri ve göz nuru ile ortaya çıkarmış oldukları ürünler ziyaretçiler tarafından büyük beğeni topladı. Serginin ardından düzenlenen kokteyle geçen ziyaretçiler, İlkadım Belediyesi halk oyunlarının sergilediği oyunları zevkle izledi.


Bayanların yeteneklerini ve becerilerini geliştirmelerine çok önem verdiklerini kaydeden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Kültür merkezimizde 15 farklı branşta 12 öğretmen ve 8 usta öğreticimiz nezaretinde kurs açarak bayanlarımızın el emeklerini sergilemelerine ve yeteneklerini geliştirmelerine vesile oluyoruz. Bu tür çalışmalar beni oldukça mutlu ediyor" dedi.


Halk Eğitim Merkezi ile birlikte açtıkları kurslarda binin üzerinde kursiyerin eğitim aldığını belirten Başkan Tok, bayanların el emekleri ile yaptıkları ürünleri sandıkta bekletmemelerini, kazanca dönüştürmelerini önerdi.


Halk Eğitim Merkezi'nin Samsun'da 4 bin 500 adet açtığı kurs merkezinde 66 değişik branşta eğitim verdiğini ifade eden Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Yetik, 95 bin kursiyerin Halk Eğitim Merkezi'nden sertifika aldığını belirterek, belediyelerle iş birliği halinde açılan kursların yoğunluğunu İlkadım Belediyesi ile gerçekleştirilen protokol gereği açılan kurslar olduğunu söyledi.


Belediye Kültür Merkezi'nde ev mefruşatı, giyim, makine nakışı, el nakışı oyalar, rölyef ve ahşap boyama gibi 3 bin 500 ürünün görücüye çıktığı serinin üç gün boyunca açık kalacağı belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2008 Salı 15:32:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?