6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

İlkadım'da geri kazanım çalışmaları

İlkadım Belediyesi'nce başlatılan "Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Projesi" çerçevesinde vatandaşlar bilgilendiriliyor.


İlk olarak Ulgazi Mahallesi'nde oluşturulan ve Mahalle Muhtarı Filiz Kavalcı'nın da eşlik ettiği bilgilendirme gezilerinde çevre mühendislerinden oluşan 10 kişilik ekip ev ev gezerek ellerindeki broşürlerle halkı kampanyaya destek olmaya çağırıyor. Tüm konutları kapı kapı gezerek atıkların kaynağında nasıl ayrıştırılacağını izah eden görevliler, her atığın çöp sayılamayacağına vurgu yapıyor.


İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Projesi" konusunda vatandaşları duyarlı olmaya çağırdı. Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan projenin hayata geçirilmesi için vatandaşlardan destek isteyen Başkan Tok, "Daha sağlıklı bir çevre için, ülkemizin ekonomisine katkı sağlamak için bütün vatandaşlarımızın projemize katılmasını istiyoruz. Hepimizin evinde muhakkak diğer atıkların yanı sıra, kağıt, karton, cam, pet, metal ve plastik şişe atıkları da bulunuyor. İlkadım halkından isteğim, normal çöplerle geri dönüşümü sağlanabilecek olan bu çöpleri ayrı poşetlerle uygun yerlere bırakmaları.

Bütün dünyada uygulanan bu projenin artık, ülkemizde de tam anlamıyla hayata geçirilmesi lazım. Bunun için hepimizin biraz özen göstermesi gerekiyor. Öğrencilerimizin çevre kirliliği konusunda çok duyarlı olduğunu biliyoruz” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 14:57:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?