6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

İlkadım'da 'Sevgi Köyü' kurulacak

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Samsun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası'nda, Oda Başkanı Ahmet Havyalı ve yönetim kurulu üyeleri ile kahvaltıda bir araya geldi.


Kahvaltıda kendilerine gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Erdoğan Tok, Amaçlarının İlkadım'ı hak ettiği güzelliğe kavuşturmak olduğunu belirterek, bu konuda meslek odalarıyla yaptıkları ve yapacakları işbirliklerinin önemine değindi. Kahvaltıda, İlkadım Belediyesi olarak kimsesiz çocuklar ve gençler için "Sevgi Evleri" yapacaklarının bilgisini veren Başkan Erdoğan Tok, AB normlarında hazırlanan yeni Sosyal Hizmet Yasa Taslağı'na göre Sevgi Köyü oluşturacaklarını açıkladı.

Kimsesiz çocuklar ve gençler için 150 ila 200 metrekarelik 10 adet dubleks ve 3 katlı evler inşa edilerek, Sevgi Evleri inşa edeceklerini ifade eden Tok, kimsesiz çocuk ve gençlere yönelik yapılması planlanan Sevgi Evleri'nde çocuklara sadece barınacak bir yer değil, aynı zamanda ev ortamının yaşatılmasını amaçladıklarını kaydetti.

Sevgi Evleri'nde tamamen bir aile ortamı sağlanarak çocuk yuvası ve yetiştirme yurtlarında koğuş sistemine son verilmesinin hedeflendiğini belirten Tok, "Sevgi Evleri oluştuğunda, çocuklar, alışverişlerini kendileri yapabilecek. Sosyal, sportif ve kültürel çalışmalar gerçekleştirebilecek. Hobi bahçeleri kurup çiçek ve hayvan besleyebilecekler" diye konuştu.


Samsun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ahmet Havyalı ise Başkan Erdoğan Tok'un sivil toplum örgütleriyle olan sıkı ilişkilerini ve bağlarını çok iyi bildiklerini belirterek, "Hizmette yola devam edin" ifadesini kullandı.

İha
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 14:08:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?