5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

İlköğretim öğrencilerinin projesine ödül

Samsun'un Vezirköprü İlçesi'nde, Gazi Pansiyonlu İlköğretim Okulu, ülke genelinde büyük bir başarıya imza attı. 

2005-2006 Eğitim-Öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı Eğitimi Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığı (EARGED) tarafından, Bilimsel ve Sanatsal Araştırmayı teşvik projesi kapsamında gerçekleştirilen ilköğretim öğrencilerine yönelik 'Matematik ve Fen Bilimleri Proje Yarışması'na 3 bin 554'ü fen bilimleri, bin 562'si de matematik olmak üzere toplam 5 bin 116 proje katıldı. Bölge elemelerine 741 proje davet edilerek, bilim kurulunun uygun gördüğü 100 adet proje Ankara'daki finale katılmaya hak kazandı. Proje yarışması final sergisi 30 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında Ankara Başkent Öğretmenevi'nde gerçekleştirildi. 

Samsun Vezirköprü Gazi Pansiyonlu İlköğretim Okulu Fen Bilgisi Öğretmeni Seydahmet Çay'ın rehberlik ettiği, Sebahat Özel ve Esra Delen isimli öğrencilerin hazırladığı "Tut Talaş Tut" adlı proje ödüle layık görüldü. Rehber öğretmen bir diz üstü bilgisayar, öğrencilere ise bin 500 YTL para ödülü verildi. 

Projede ağaç atığı olan talaşlar çevre kirliliği oluşturan ağır metallerin uzaklaştırılmasında kullanıldığı, böylece hem talaş için yeni bir kullanım alanı açılmış olacağı hem de ekolojik bir sorun ekolojik bir yaklaşımla çözüme kavuşturulmuş olacağı belirtildi.
.
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2006 Çarşamba 15:56:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?