6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

İLMEK 4. dönem elemeleri yapıldı

Samsun'da, İlkadım Belediyesi, mobilya sektöründeki 500 kişilik ara elaman ihtiyacını karşılamak için açtığı 4. dönem kurs kayıtlarına müracaat eden gençleri İş-Kur'da elemeden geçirdi.

Komisyon'da bulunan, İş-Kur Şube Müdürü Kadir Tandoğan, İLMEK Müdürü Murat Yavuz, gençlerde en az ilkokul mezunu, 15-25 yaş sınırı, öğrenci olmama, sigortalı olmama gibi şartlar aradı. Eleme sonunda gerekli şartları taşıyan 30 işsiz genç, kursa katılmayı hak etti.

İlkadım Belediyesi, İŞ-KUR, Mobilya ve Marangozcular Odası, Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu ve Mesleki Eğitim Merkezi iş birliği ile belediye bünyesinde oluşturulan Mobilya Döşemeciliği Kursu ile gençler hem meslek öğreniyorlar hem de iş sahibi oluyorlar. İlkadım Belediyesi Kültür Merkezi'nde oluşturulan atölyede derse giren kursiyerlere İş-Kur ile imzalanan protokol gereği her gün 9.5 YTL olmak üzere ayda toplam 247 YTL yol harçlığı veriliyor, belediye de öğle yemeklerini karşılıyor. Usta öğreticiler nezaretinde sabah ve öğle olmak üzere eğitim gören kursiyerler, 6 ay 10 gün toplam 720 saat ders gördükten sonra belgelerini alarak meslek sahibi oluyor.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ise, mobilya döşemeciliği sektöründe çalışacak vasıflı eleman bulunmadığına dikkat çekti. İş ve çalışma disiplinine mobilya döşemeciliği kursunda çok önem verdiklerini vurgulayan Tok, "Kursumuz sadece sertifika vermiyor. Usta öğreticilerimiz nezaretinde iş disiplini ve ahlakıyla birlikte mesleklerini de öğreniyorlar. İşsiz gençlerimiz bu kursa kayıtlarını yaptırarak iş sahibi olabilirler" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2008 Çarşamba 16:00:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?