26
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

İmamın bayrak aşkı

Samsun’da bir imam, Mersin’de Nevruz kutlamalarında Türk bayrağına yapılan saldırıya tepki göstermek ve Türk bayrağına sahip çıkmak için Türk bayrağına sarılı halde hutbe okudu ve Cuma namazı kıldırdı.

Samsun’un Tekkeköy İlçesi Mustafa Tarık Ekinci Cami İmamı Hacı Hafız İbrahim Öğüten (68), bu gün Cuma namazında cemaatinin karşısına Türk bayrağına sarılı halde çıktı.

43 yıllık imam İbrahim Öğüten, cemaate Türk bayrağının önemini anlatan bir hutbe okudu. Hutbenin ardından Türk bayrağına sarılı halde cemaatine Cuma namazı kıldıran Öğüten, Mersin’de Türk bayrağına yapılan saldırıya çok gücendiklerini söyledi.

Öğüten, "Bir insan vatanını, bayrağını, milletini sevmeden toplum olamaz. Biz vatanımıza, bayrağımıza bağlıyız. Bunu cemaatime göstermek için bayrakla namaz kıldırmayı düşündüm" dedi.

Bayrağı yakma girişiminde bulunanlara tepki gösteren Öğüten, "Bu saldırı çok gücümüze gitti. Bu memleketin havasını teneffüs ediyorlar, suyunu içiyorlar, burada yaşıyorlar, imkanlarından yararlanıyorlar, ancak bu memleketin bayrağına saygı göstermiyorlar, yakmak istiyorlar, çiğnemek istiyorlar. Onun için biz Türk milleti olarak, vatanımıza, bayrağımıza daima sahip olacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2005 Cuma 15:01:22
Güncelleme :4 Nisan 2005 Pazartesi 14:09:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?