6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

İnternet Haftası

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu,  İçişleri Bakanlığı'nın e-Devlet projelerinin örnek kenti olduklarını söyledi. 

07-20 Nisan İnternet Haftası etkinlikleri kapsamında Devlet Su İşleri(DSİ) Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu’nda kutlama programı düzenlendi. Etkinliğin açılışında konuşan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay, dijital ortamsız ve dijital ortam olmadan insanların birbirini ifade edebileceği bir durumun artık geride kaldığını, insanların devamlı bir ilişki içinde olduğunu, internetin bu ilişkiyi daha da güçlendirdiğini kaydetti. 

Bilginin insanlığın belki ortak ama aynı zamanda yitik malı olduğunu belirten Vali Hasan Basri Güzeloğlu, "Aramak, bulmak ve faydalanmak bir emek gerektirir. Hazır bilgiyi kullanmak kolay ve gerçekten belki basittir. Ama aslında bilginin temeline erişmek ve bilgi hazinesinin parçalarını çoğaltmak insanlığın ve insanın ortak ödevi ve zorunluluğudur. Bugünün dünyasında bilgi aynı zamanda bir üretim değeridir. Bugün üretim faktörlerinin en başında tartışmasız bilgi gelmektedir. O bilgiyi, ticareti de siyaseti de her yanı ve yönüyle geleceğimizi belirlemekte ve etkilemektedir" diye konuştu. 

İl genelinde internet erişimini hem kurumsallaştırmak hem güçlendirmek adına Samsun İnternet Kurulu'nun olduğunu hatırlatan Güzeloğlu, "İl genelindeki tüm ortaöğretim kurumlarımız, anaokullarımız ve ilköğretim okullarımızın çok büyük bir kısmı bugün internete, erişim ve bilgi teknolojisini sınıfları ile buluşmuştur. Samsun İçişleri Bakanlığı'nın e-Devlet projelerinin örnek kentidir. Şu anda tüm ilçelerimiz e-İçişleri üzerinden yazışmalarını sürdürmektedir. Bir Samsun yazılım firmasının geliştirdiği yeşilkart, yaşlılık maaşı, vakıf yardımlarına dönük işlemlerin tamamen internet üzerinden sonuçlandırılması adına bir çalışma çok kısa bir süre sonra hayata geçirilecektir" şeklinde konuştu. 

Bu hafta içerisinde Türk Telekom'un internet evleri sayesinde internete erişimi ücretsiz sağlayacağını ifade eden Güzeloğlu, yeni projeler beklediklerini kaydetti. Daha sonra Vali Güzeloğlu, katkılarından dolayı İl Özel İdaresi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği temsilcilerine bir teşekkür belgesi verdi.

.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2008 Salı 10:58:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?