6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

İnternet kafeler gençleri etkiliyor

Yeşilay Samsun Temsilcisi Mümin Argun, Internet kafelerin gençlerin toplumsal sapma göstermelerinde etkin olduğunu ileri sürdü.

İnternetin toplum bazında yaygınlaşmasını sağlayan önemli unsurlardan birisinin internet kafeler olduğunu vurgulayan Mümin Argun, internet kafelerin gençler üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti. İnternet kafelerin kişilerin teknolojiden yararlanmalarında önemli bir işlev görürken, gençlerin toplumsal sapma göstermelerine de neden olduğunu öne süren Argun,
Türkiye'de ilk olarak üniversitelerde yaygınlaşan internetin, daha sonra işyerlerine ve evlere girdiğini dile getirdi.

Argun, kullanıcı kitlesinin genişlemesinin internet kafeler sayesinde olduğunu, daha önce bilgisayar ve internet hiç kullanmayan geniş bir kesimin, internet kafeler sayesinde sanal dünya ile tanıştığını kaydetti.


İnternet kafelerin sadece bilgisayar ve internet mekanı olmaktan çıktığını, birçok etkinliğin sunulduğu son derece renkli, sosyal ortamlar haline dönüştürüldüğünü ifade eden Argun, "İnternet kafelerin kişilerin teknolojiden yararlanmalarında önemli bir işlev görürken, gençlerin toplumsal sapma göstermelerine etken olmaktadır. İnternet kafeler, mekanın kullanım amacına göre farklılaşabilmektedir.

Bu mekanlar yapılan araştırmalarda kafeye gelenlerin 15 yaşın altında olmaları yasal açıdan mümkün değilken, bu kurala çoğu zaman uyulmadığı dikkat çekmektedir. İnternet kafeler boş zaman geçirme mekanı olarak düşünüldüğünde, bu sonucun çıkması doğaldır" diye konuştu.


Gözlemlerde internette yaygın olan aktivitenin; cinselliğin ağır bastığı "chat" ortamının oluşturduğunu vurgulayan Argun, "Toplumun iletişimsizlik arttıkça chat yapan internet kullanıcılarının sayısı artmaktadır. Günümüzde internet bir bilgi ve iletişim kaynağı olmanın ötesinde, bazı kişiler için bağımlılığa dönüşmüş durumdadır. Birçok kişi, gerçek dünyada karşılığını bulamadığı tutkuları ve tutsaklığı sanal dünyada yaşamaktadır. Genel anlamda toplumun teknolojik bir olgu olarak bilgisayar ve internete olumlu bakıyor olması, bağımlılık sorununun ve tehlikesinin göz ardı edilmesine neden olmaktadır" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2008 Perşembe 01:28:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?