6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

İnternet üzerinden ingilizce dersi

Ankara Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Araştırma ve Uygulama Merkezi(TÖMER), Türkiye genelinde kursiyerlere yönelik internet üzerinden 'İngilizce telafi dersi' başlattı.


TÖMER tarafından, yeni başlayan ve devam etmekte olan kursiyerler için internet üzerinden ulaşılabilen, etkileşimli bir dizi telafi dersi bu hafta içi uygulamaya konuldu.


Telafi derslerinin amacı ile ilgili bilgi veren TÖMER Samsun Şube Müdürü Nilgün Erzincan, "Uygulama, dersi kaçıran kursiyerimizin mağdur olmaması ve kaçırdığı dersi ya da dersleri telafi edebilmelerine kolaylık sağlıyor. Kursumuzda okutulan öğrenci kitabıyla tam bir paralellik gösteren telafi çalışması, ders kitabıyla birlikte kursiyerlerimize daha faydalı olacaktır" dedi.


TÖMER Samsun Şubesi'nde yabancı uyruklu öğrencilerin Türkçe dili eğitimiyle ilgili konuya değinen Erzincan, yabancı uyruklu öğrencilerin ülkeler arası kültürel anlaşmalar çerçevesinde geldiğini ifade etti.


Türkçe dil eğitimlerinin ekim ayında başlayacağını belirten Erzincan, "22 Moğol, 22 Afgan ve 30 kişi Azerbaycan'dan olmak üzere toplam 74 yabancı uyruklu öğrenci TÖMER Samsun Şubesi'nde 10 ay boyunca Türkçe dili eğitimi alacak" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 16:53:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?