5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

İnternet vergisinde kolaylık

Samsun Vergi Dairesi Başkanı Şuayip Sevgi "İnternet Vergi Dairesi Uygulamaları" ile vergi mükelleflerine büyük kolaylık sağlandığını belirterek, mükelleflerin vergi dairelerine gitmeden kendilerine ait bilgilere kolayca ulaşabildiğini söyledi. 

Mükelleflerle daha iyi iletişim kurulmasını sağlamak amacıyla Gelir İdaresi Başkanlığı'nca 1999 yılında internet sayfasının hizmete açıldığını ve daha saydam bir vergi idaresinin ilk adımlarının atıldığını hatırlatan Şuayip Sevgi, "Mükelleflerimize 'www.gelirler.gov.tr' ve  'www.gib.gov.tr' internet adresleri kanalıyla hizmet sunulmaktadır" dedi. İnternet vergi dairesinden faydalanmak isteyen gerçek ve tüzel kişilerin bağlı oldukları vergi dairesine başvurarak, alacakları internet hizmetleri başvuru formunu doldurup vergi dairesi görevlisine vermeleri gerektiğini kaydeden Sevgi, "Başvuru, gerçek kişi mükelleflerin internet hizmetleri başvuru formunu bizzat kendilerinin imzalamaları şartıyla noterden tasdikli yetki belgesiyle vekil tayin ettikleri kişi aracılığıyla da yapılabilecektir. Vergi dairesince kabul edilecek forma göre kullanıcı bilgileri giriş işlemleri yapılarak, kullanıcı kodu ve şifresi kapalı zarf içinde başvuruyu yapan kişiye veya kurum yetkilisine bizzat ya da zarf teslim yazısında adı geçen kişiye imza karşılığı verilecektir" dedi. 

Kullanıcı kodu ve şifresi alan gerçek ve tüzel mükelleflerin internet vergi dairesi uygulamalarından yararlanabileceğine dikkat çeken Sevgi, "Mükelleflerimiz böylece vergi dairesine gitmeden, vergi dairesinde harcadıkları zamanı en aza indirerek kendilerine ilişkin bilgileri kolaylıkla izleyebilecek. Aynı zamanda mükelleflerimiz vergi dairesinde adlarına yapılan işlemleri saydamlıkla izleyebilme ve denetleyebilme imkanına da sahip olmuşlardır" diye konuştu. 

Sevgi, internet vergi dairesi uygulamalarının, vergi mahremiyetinin gerektirdiği en üst düzeyde güvenlik önlemleri altında 7 gün 24 saat kesintisiz ve yüksek performansla mükelleflere hizmet verecek şekilde tasarlanarak gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2006 Salı 18:30:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?