5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

İnternette hit oldu

Samsun'da 6 yaşından bu yana Türk Sanat Müziği'yle uğraşan 10 yaşındaki Taylan Buğra Bayrı, belediye tarafından hazırlanan konser klibiyle internette hit oldu. 

Gazi Belediyesi Çocuk ve Gençlik Türk Sanat Müziği Korosu'nda (THM) keman çalan ve ses sanatçılığı yapan Taylan Buğra Bayrı, bir konserde seslendirdiği "Seni Aşksız Bırakmam" şarkısıyla seyircilerin beğenisini topladı. Küçük olmasına rağmen seslendirdiği sanat müziğiyle herkesi şaşırtan Bayrı'nın seslendirdiği parçaların içerisinde olduğu CD talebi geldi. Bunun üzerine belediye tarafından hazırlanan tanıtım CD'si talep eden sanat müziği severlere verilirken, görüntüler internet sitelerine ulaştı. Kısa zamanda en çok görüntüsü izlenenler arasında yerini alan küçük sanatçı, ilgi odağı haline geldi. İnternette maillerle klip elden ele dolaşırken, birçok internet sitesinde yer alan Bayrı, yaşına rağmen sesi ve yorumuyla büyük beğeni topladı. Daha öncede psikolojik tedavi gören annesine hastanede seslendirdiği şarkılarla moral veren Bayrı, koronun solistleri arasında yerini aldı. Koronun büyük üyeleri arasında küçük yaşına rağmen sanatıyla ayak uyduran Bayrı, kısa sürede kendini kabul ettirdi. 

Sanat müziğini çok sevdiğini ve kendini geliştirmek için çok çalıştığını belirten Taylan Buğra Bayrı, gösterilen ilgiye çok şaşırdığını söyledi. Takdir edilmenin ve beğenilmenin kendisini çok memnun ettiğini ifade eden Bayrı, "İnternet sitelerinde en çok izlenen klipler arasında yerimi aldım. Aslında bende çok şaşırdım. Herkes benden seslendirdiğim parçaları istiyor. Daha önümde uzun mesafeler var. Ben doktor olmak istiyorum. Müzikle mesleğimin ardından ilgilenmek istiyorum" dedi. 

Pop müziğinin yozlaştırdığı gençlerin arasından yeni cevherlerin çıktığını görmenin kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Gazi Belediyesi Çocuk ve Gençlik Türk Sanat Müziği Korosu Şefi Vehbi Tezcan ise, yetenekli insanların kendini gösterdiğini, özellikle TSM'de yeni nesillerin yetişmesinin kendileri için onur verici olduğunu kaydetti.
iha
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2006 Pazartesi 12:18:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?