2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

İntihar vakaları arttı!

Samsun'da Mayıs ayında 5, son 6 ay içerisinde ise 17 intihar ve 10'larca intihar girişiminin meydana gelmesi, Sivil Toplum Kuruluşlarını (STK) harekete geçirdi.


Resmi rakamları tam belirlenmeyen kamuoyunda yer alan bilgiler doğrultusunda Mayıs ayında 5, 6 ay içerisinde ise 17 intihar vakası nedeniyle Samsun Tabip Odası Bilim Kurulu, yaptığı araştırmayı açıkladı. Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Cem Şahan, intiharın önlenebilir bir sağlık sorunu olduğuna dikkat çekti.

Türkiye'de her 3.5 saatte bir intihar gerçekleştiğini belirten Şahan, özellikle son aylarda intihar vakalarında büyük ölçüde artış olduğunu söyledi.
Samsun'daki intihar vakalarındaki artışın küçümsenecek boyutta olmadığını vurgulayan Şahan, Valilik öncülüğünde İntihar Araştırma Komisyonu'nun kurulması gerektiğini, intihar olaylarının Samsun'da ciddi boyutlara ulaştığını savundu. Şahan, "İntihar girişiminde bulunanlar için sosyolojik ve psikolojik inceleme yapılmalı ve destek programları oluşturulmadır. Psikolojik Danışma Destek ve Eğitim Merkezi mutlaka kurulmalıdır. Türkiye'de ruh sağlığı bozuklukları yüzde 20 civarındadır. Gençler arasında intihar girişimi yüksek boyuttadır" dedi.


Ekonomik krizle birlikte işsizliğin boyutlarının giderek arttığını, geçim zorluğu ve ticari başarısızlıkların intihar nedenleri arasında başı çektiğini vurgulayan Şahan, TBMM Şiddet Araştırma Komisyonu'nun Samsun'u birçok parametrede şiddette birinci il ilan ettiğini de hatırlattı.
 

İha
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 15:13:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?