2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

İntiharlar araştırılıyor

Samsun'un Vezirköprü ilçesine bağlı Beşpınar Köyü İlköğretim Okulu'nda üst üste meydana gelen intihar olayları karşısında Vezirköprü Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü araştırma başlattı.


İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Arslan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Selim Kurtoğlu, Havza Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) Müdürü Aydın Genç, Müdür Yardımcısı Medet Yapıcı, Rehber Öğretmeni Mücahit Yapıcı ile birlikte Beşpınar köyüne giderek öğrenciler, öğretmenler ve öğrenci velileriyle görüştü. Havza Rehberlik Araştırma Merkezi görevlileri okul öğretmenleri ve öğrencilerle yaptıkları görüşmeler sonunda 3 günlük bir çalışma programı hazırladı. Uzmanlar, öğrenciler ve velileriyle birebir
görüşerek, olumsuzlukların giderilmesi için çalışma yapacak.
İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Arslan, "Beşpınar İlköğretim Okulumuzda yaşanan üzücü olay sonrasında Havza Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nden uzman arkadaşlar çağırdık. Onlar gerekli çalışmaları burada yapacaklar. Bilindiği gibi bazı okullarımızda rehberlik öğretmenimiz yok. Bu okulumuzda bunlardan biri. Bu okulumuzda çalışmalar yapması için buraya kadar getirdik. Bundan sonra gerek ailelerle gerekse öğrencilerle görüşerek sorunun temeline inmeye çalışacaklar" dedi.
Havza Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Aydın Genç, amaçlarının Beşpınar köyünde meydana gelen olaydan sonra öğrencilerde yaşanan travmayı en aza indirmek, yeniden normalleşmeyi sağlamak ve öğrencilere başlarına gelebilecek sorunlarla başa çıkabilmeyi öğretmek olduğunu söyledi.

MEKTUP BIRAKMIŞ
3/B sınıfında okuyan Meryem Kara'nın üzüntülü olan sınıf arkadaşlarının ağızlarını bıçak açmazken, sınıf arkadaşı Emre Eroğlu, "Onu çok seviyoruz, tekrar aramızda görmek istiyoruz" dedi.
İntihara teşebbüs eden Meryem Kara, intihar etmeden önce ailesine yazdığı mektupta, "Ailemi çok seviyorum. Onlarla hiçbir sorunum yok. Kezban (ilk intihar eden) beni çağırıyor, ben onun yanına gidiyorum. Beni affedin. Öğretmenlerimi çok seviyorum" şeklinde yazdığı öğrenildi.

YAZDIKLARI ŞİİRLERLE İNTİHARI ÖVMÜŞLER
Öte yandan, Beşpınar İlköğretim Okulu'nda yaşanan öğrenci intiharları üzerine Havza Rehberlik Araştırma Merkezi'nden (RAM) gelen uzman ekipler, Vezirköprü Öğretmenevi'nde, ilçede görev yapan rehber öğretmenlerle toplantı yaptı. Havza RAM Müdürü Aydın Genç, intihar girişiminde bulunan bireyin ölümüyle sonuçlanması, bir diğerinin de şu anda durumunun ağır olması sebebiyle Havza'dan Vezirköprü'ye geldiklerini söyleyerek, "Beşpınar köyünde yapacağımız çalışmalar büyük katkı sağlayacak. İlk gün öğretmenlerle
soru-cevap şeklinde yaptığımız 1.5 saatlik konuşmada öğrenciler öğretmenlere şiirler yazmışlar. Şiirlerde intiharı öven, intiharı tek çıkış olarak gören mısralar yer alıyor. Şu anki durum eğitim-öğretim açısından çok iyi bir noktada değil. Bir an önce gerekli tedbirlerin alınıp müdahale yapılması gerekir. Okulda sabahçı ve öğlenci olmak üzere 6 oturum yapacağız. Öğrencilerimizi bitirdikten sonra veli oturumu olacak. Daha sonra da sorunlu tespit edilen öğrencilerle grup çalışması yapmayı planlıyoruz"
açıklamasında bulundu.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 11:17:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?