2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

İpek Ongun öğrencilerle buluştu

Gençlik edebiyatının önde gelen temsilcilerinden yazar İpek Ongun, sorgulayarak düşünen gençlerin olması gerektiğini belirterek, "Soru soran insan aynı zamanda düşünen bir insandır" dedi.


Özel Samsun Final Okulları Öğrenen Organizasyonu Vitamin Takımı'nca düzenlenen söyleşide yazar İpek Ongun, öğrencilerle bir araya geldi. Söyleşi öncesi okul idareci ve öğretmeleriyle bir süre sohbet eden Ongun, okulun konferans salonunda öğrencilere hitap etti ve onların sorularını cevapladı. Edebiyat, gençlik ve hayat üzerine düzenlenen söyleşide konuşan İpek Ongun, ilköğretim ve lise öğrencilerine önlerinde yepyeni bir hayatın olduğunu söyledi.


Öğrencilere, "Sorgulayarak düşünen gençler olun" tavsiyesinde bulunan yazar İpek Ongun, "Soru soran insan düşünen insandır. Düşünen insan gerçek anlamda özgür bir birey demektir. İstediğiniz bir toplumda olun, siz kendi kafanızda düşünemiyorsanız, özgür değilsiniz demektir. Bu çok önemlidir. Bunun olabilmesi için de sorgulayan, düşünen bir kafa yapısına sahip olmak lazım. Aslında düşünmek zor bir şeydir. Genelde etrafa uyarız. Daha kolaydır, ama grup düşünmek zor iştir. Onun için 'ben kimim?' diye
sorduğunuz zaman, kendinizi tanırsınız. Hem meslek hem de arkadaş seçiminde daha isabetli kararlar alırsınız ve en azından hatalarınız az olur" diye konuştu.
Öğrencilerin sorunlarını da cevaplandıran Ongun, söyleşinin ardından öğrencilere imza dağıttı

İha
Yayın Tarihi : 4 Mart 2009 Çarşamba 19:15:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?