6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Irak'a götüreceği unu Samsun'da sattı

TIR şoförü, Irak'a götürmesi için yüklenen ihraç malı 25 ton unu, 3 bin YTL kredi borcunu ödemek için Samsun'da satarken yakalandı.TIR sürücüsü ile birlikte gözaltına alınan arkadaşının üzerinde ve sakladığı polis aracından toplam 53 adet sahte 100 ABD doları ele geçirildi.

Amasya'nın Merzifon ilçesinden Elman Z.'ye ait 25 ton ihraç mal unu, Irak'a götürmek üzere 55 K 2847 plakalı TIR ile yola çıkan Yaşar Ç. (46), 3 bin YTL kredi borcunu ödemek için un yüklü TIR'ını Samsun'un Tekkeköy ilçesine götürerek, burada yanında bulunan arkadaşı Ahmet A. (37) ile birlikte unları fırın ve bakkallara satmaya başladı.

155 Polis İmdat telefonuna yapılan ihbar üzerine harekete geçen Tekkeköy İlçe Emniyet Amirliği ekipleri, 19 Mayıs Mahallesi'nde TIR'ın üzerindeki unların 55 VB 914 plakalı kamyonete yükleme yapıldığı bir sırada TIR sürücüsü Yaşar Ç., yanında bulunan Ahmet A. ile kamyonet sürücüsü Ümit G.'yi gözaltına aldı. Tekkeköy Polis Merkezi'ne götürülen şüphelilerden Ahmet A.'nın üzerinde yapılan aramada 2 adet sahte 100 ABD doları ele geçirildi. Yapılan araştırmada Ahmet A.'nın yakalanıp Tekkeköy Polis Merkezi'ne götürülürken 51 adet sahte 100 dolarlık banknotları polis otosunun koltuk altına sakladığı tespit edildi. Söz konusu sahte paralar polis otosunda saklandığı yerde ele geçirildi.

TIR sürücüsü Yaşar Ç., 3 bin YTL kredi borcundan dolayı çaresiz kalınca bu yola başvurmak zorunda kaldığını ileri sürdü. Sorgulanması tamamlanan 3 kişi, Tekkeköy Adliyesi'ne sevk edildi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2008 Pazar 23:47:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?