2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

İrsaliyesiz yakalandı polisi suçladı

Samsun'da 3. kez irsaliyesiz yakalanan sürücü aracı devirince polisi suçladı.


Edinilen bilgiye göre, dün akşam Vezirköprü ilçesinden 55 H 4489 plakalı kamyonetine soğan yükleyen Ömer T. (47), Samsun çıkışında zabıta ekiplerince durduruldu. Evraklarında eksiklik olduğu ve sevk irsaliyesi bulunmadığı tespit edilen Ömer T., kamyoneti ve soğanları zabıta ekipleri yerine polise teslim edeceğini belirterek vermedi. Aracını kilitleyerek kaçmak istediği iddia edilen Ömer T.'yi polis ekipleri yakaladı. Canik İlçe Polis Merkezi'ne götürülen şahıs hakkında yasal işlem yapıldı.

Polismerkezinde işlemlerini tamamlayan Ömer T., polis otosuyla aracını almak için Atatürk Bulvarı Derbent mevkisine gelerek, bir memurla birlikte aracın otoparka çekilmesi için kamyonete bindi. Bağlanan araç otoparka seyir halinde iken, sürücünün kasti olarak yanında polis olmasına rağmen direksiyonu şarampole kırarak devirdiği iddia edildi. Sürücü ve polis memuru kazayı yara almadan atlattı.


Polis merkezinde darp ve hakarete uğradığını iddia eden sürücü, seyir halindeyken polisin hakareti nedeniyle dikkati dağılarak direksiyon hakimiyetini kaybettiğini ve aracın şarampole devrildiğini öne sürdü. Kaza yerinde olayı anlatan Ömer T., "Hak etmediğin olaylara maruz kaldım. Zabıtalara aracımı teslim etmek istemedim, polise teslim etmek istedim. Ben suçumu kabul ettim ve cezamın kesilmesini istedim. Buna rağmen üzerime geldiler. Bu duruma bir anlam veremedim" dedi.


Daha önce 3 kez irsaliyesiz şekilde yakalandığı, hakkında yasal işlem yapıldığı öğrenilen Ömer T. ile zabıta ekiplerinin hakaret yüzünden davalık oldukları belirtildi. Yetkililer ise, bağlanan aracını teslim etmemek için polis memuru aracın içerisinde iken direksiyonu bilerek kırarak kazaya neden olduğu ve darp, hakaret olaylarının asılsız olduğunu, şahsın görevlilere hakarette bulunduğunu kaydetti. Kaza yerinde çuvallar içindeki soğanlara el konulurken, araç otoparka çekildi.

İha
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2009 Çarşamba 19:47:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?