6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

İş adamı doğduğu yöreyi unutmadı

İş hayatına 20 yıl önce Samsun'un Havza ilçesindeki bir demir atölyesinde çıraklıkla başlayan ve bugün makine ekipmanları üreten bir şirketin sahibi olan iş adamı, büyüdüğü yöreyi unutmadı ve ilçede mermer işleme ocağı açtı.

Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Bekdiğin Beldesinde büyüyen ve uzun yıllar önce İstanbul'a giderek burada, makine ekipmanları üreten fabrika kuran Nurettin Korkmaz, memleketini ve yöre insanını unutmadığını gösterdi.

Güvercinlik Köyü yakınlarında bir mermer işleme merkezi kuran Korkmaz, yıllar önce çırak olarak atıldığı iş hayatında şimdi yöresine yatırım yapmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Yaklaşık 20 yıl önce Havza'da bir demir atölyesinde çıraklıkla iş hayatına atıldığını anlatan Korkmaz, halen onlarca kişiye istihdam sağlayan bir şirketin sahibi olduğunu belirterek, şunları anlattı:

''Uzun yıllar önce ilçede demirci atölyelerinde çıraklık yapıyordum. Daha sonra İstanbul'a gittim ve burada metal sektöründe çalışmalarıma devam ettim. 1987 yılında ilk atölyemi açarak işveren oldum. Daha sonra ise makine imalatı ve metal imalatları ile işimizi büyüttük. Şimdi de doğup, büyüdüğüm topraklara, yani Havza'ya bir tesis kurdum.''

Korkmaz, işletmede ilk etapta 15 kişi istihdam edildiğini belirterek, tesisi daha sonra büyütmeyi düşündüklerini söyledi.

Bekdiğin Beldesinde organize sanayi bölgesi kurulmasıyla birlikte gerekli desteği bulduğu takdirde 15-20 bin metre kare alanda bir makine imalathanesini açabileceğini de bildiren Korkmaz, kurulacak olan makine sanayi ile Havza'da damper, römork, kasa ve tüm metal imalat işleri imalatını yapabileceklerini kaydetti.

Korkmaz, ''Gerekli destek verildiği takdirde Bekdiğin'deki organize sanayi bölgesinde makine imalat atölyesi açabiliriz. Bu da Havza'da yeni bir iş sahası anlamına gelir. Doğup büyüdüğüm ve çocukluğumun geçtiği memleketime bir nebzede olsa hizmet edebilmek benim için büyük onurdur'' diye konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2008 Perşembe 15:04:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?