6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

İş adamları fuarın yapılmasını istiyor

Samsunlu iş adamları, 10 yıldır Samsun'un gündeminde olan ve yeniden gündeme gelen 'Fuar ve Kongre Merkezi'nin kısa sürede yapılmasını bekliyor.

Samsun'da, Vergi Haftası Kutlamaları kapsamında Vergi Dairesi Başkanı Şuayip Sevgi, Samsun Sanayici ve İş Adamları Derneği'ni (SAMSİAD) ziyaret etti.

Dernek Başkanı Resul Tüfekçi, Orta Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu Başkanı (OKASİFED) Celil Kurada ile dernek üyelerinin katıldığı ziyarette, Samsun'un gündemindeki ekonomik ve diğer konular görüşüldü.

Vergi Haftası'nın önemini belirten Vergi Dairesi Başkanı Şuayip Sevgi, çeşitli kuruluşları ziyaret ederek sorunlarını birebir dinlediklerini ve karşılıklı iyi diyaloglar kurduklarını kaydetti.

Samsun'un vergi tahakkukunun artığını ama küçük esnafın, büyük alışveriş merkezleri ve marketler nedeniyle zor durumda olduğunu ifade eden Sevgi, "Vergi açısından bir sorun yok ama sosyal açıdan büyük etkileri var. Küçük esnafın satışlarında yerine göre yüzde 60 azalmalar görülüyor" dedi. 'Küçük olsun benim olsun fikri' aşılamadığını dile getiren Sevgi, 'büyük olsun hepimizin olsun' anlayışının yerleşmesi gerektiğine dikkat çekti.

OKASİFED Başkanı Celil Kurada, Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ile Ticaret ve Sanayi Odası'nın ortak çalışmasıyla yapılması yeniden gündeme gelen Fuar ve Kongre Merkezi'ni olumlu bir gelişme olarak değerlendiklerini vurguladı. 10 yıldır Samsun'un gündeminde olan fuarın bir an önce yapılması gerektiğine işaret eden Kurada, "Biz halen yavaş ilerlediği kanaatindeyiz. Daha önce çeşitli toplantılar yaptık ama gerçekleştiremedik. Kim fuara destek vermiyorsa açıklansın, onu da bilelim. Kısa sürede gerçekleşmesini temenni ediyoruz" diye konuştu.

SAMSİAD Başkanı Resul Tüfekçi, el birliği içerisinde sorunların çözülebileceğini dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Mart 2008 Cumartesi 15:39:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?