2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

İş başa düştü!

Samsun'un Vezirköprü ilçesine bağlı Tepeören köyünde vatandaşlar, muhtar öncülüğünde kendi imkanlarıyla köy içi yollarını genişletiyor.


29 Mart yerel seçimlerinde muhtarlığı kazanan Ali Osman İşcanlı, ilk iş olarak köy içinde bulunan dar yolları genişletmek için başlattığı çalışmalar köy halkı tarafından da destek gördü.

İlçe merkezine 12 kilometre mesafede bulunan bin 300 nüfuslu Tepeören köyünde muhtarlık seçimini kazanır kazanmaz köy halkıyla görüşerek köy içinde bulunan dar yolların genişletilmesi çalışmalarına yardımcı olmaları yolunda ikna eden yeni Muhtar Ali Osman İşcanlı, ilk olarak kendisine ait bahçe duvarını ve yolu daraltan dükkanını yıkarak çalışmalarda başladı. Çalışmalara köylüler de katılarak köy içi yolların genişletilmesi için ev ve bahçe duvarlarını içeri çekerek köy içindeki dar yolların genişletilmesine destek verdiler.


Tepeören Köyü Muhtarı Ali Osman İşcanlı, "Tamamen kendi imkanlarımızı kullanarak yarım asırlık ev ve bahçe duvarlarını yıkarak yol genişletme çalışmalarına devam ediyoruz. Köyün araç girmeyen mahallelerinde de çalışmalarımız devam edecek. Bu çalışmalarımızda bize katkıda bulunan köyümüz kepçecisi ve tüm köy halkına teşekkür ediyorum. Çalışmalarımız bittiğinde kaymakamımıza müracaat ederek parke taşı isteyeceğiz" dedi.


Yolların genişletilmesiyle birlikte elektrik direklerinin yol ortasında kaldığına da değinen Muhtar İşcanlı, yol ortasında kalan elektrik direklerinin yol kenarlarına alınması için TEDAŞ'a müracaat ettiklerini sözlerine ekledi.
 

İha
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 13:32:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?