6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

İş başa düşünce denize kazık çaktılar

Samsun'un Taflan Beldesi Yalı mahallesi sakinleri, şiddetli dalgalardan sahili kurtarmak için denize 2 bin tahta kazık çaktırdı. Dalgakıran vazifesi gören kazıklar sayesinde hem sahilin hem de evlerin zarar görmesinin en aza indirildiğini belirten Taflan Belediye Başkanı Adil Keleş, “Vatandaşlar ve belediye olarak DLH’ye dilekçeler verdik. Ancak 3 yıldır sorun giderilemedi” dedi.

Samsun’un sahil yerleşim alanı olan 4 bin nüfuslu Taflan Beldesi Yalı Mahallesi’nde oturanlar, şiddetli fırtınalarla oluşan dalgaların sahildeki evlerin bahçe duvarlarını yıkması ve denizdeki kumu çekmesi üzerine zor durumda kaldı. 3 yıldır Demiryolları Limanlar ve Hava Meydanları Genel Müdürlüğü’ne (DLH) bağlı Samsun Bölge Müdürlüğü’ne bu sorunun giderilmesine yönelik dilekçeler veren ancak bir sonuç alamayan mahalle sakinleri, kıyıdaki evlerinin önüne taş ocaklarından getirdikleri kayalarla yığınak yaptı. Bu da sorunu gidermeyince 600 metrelik kıyı mesafesindeki denizin 10 metre içine 2 bin adet tahta kazık çaktırdı. Böylece dalgakıran vazifesi gören kazıklarla, denizdeki dalgaların sahile daha fazla zarar vermesinin önü alınmaya çalışıldı. Mahalle sakini 48 yaşındaki Ahmet Ketenci, tahta kazıkların masrafını bir işadamının üstlendiğini belirterek, “Kent yöneticilerinin önlem almadığı bölgede böyle bir çözüm yolu bulmaya çalıştık” dedi.

DALGALAR GEZİNTİ YOLUNU DA YIKTI

Taflan’ın Bağımsız Belediye Başkanı Adil Keleş, belde sahilindeki bu sorunun giderilmesi için gerekli müdürlüklere her türlü başvuruyu yaptıklarını söyledi. Başkan Keleş, “Belediye olanaklarıyla denizin hemen kenarına yaptığımız gezinti yolları da dalgalar nedeniyle yok oldu. 3 yıldır bu soruna çare bulunamadı” diye konuştu.

Bu arada halktan gelen yoğun şikayetler üzerinhe, DLH Samsun Bölge Müdürlüğü uzmanları dalgaların zarar verdiği Taflan, Dereköy, 19 Mayıs ve Atakum bölgelerindeki kıyı şeridinde inceleme başlattı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2008 Cuma 16:03:33
Güncelleme :15 Ağustos 2008 Cuma 16:56:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?