4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

İş dünyasından birlik çağrısı

İŞ DÜNYASINDAN BİRLİK ÇAĞRISI

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) öncülüğünde bir araya gelen işadamları kuruluşları, son günlerde kentte yaşanan bir takım olumsuz olayları üzüntüyle karşıladıklarını belirterek, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

Samsun'da faaliyet gösteren iş adamları kuruluşlarının temsilcileri, Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu başkanlığında bir araya gelerek, son günlerde kentte yaşanan olayları değerlendirdi. TSO'da yapılan toplantıya, Samsun Ticaret Borsası, Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, ASKON, KASİAD, KASİF, MUSİAD Samsun Şubesi, SAM-SEV, SAGİD, SAMGİAD, SAMSİAD kuruluşlarının başkanları ve temsilcileri katıldı. Yaklaşık 1.5 saat süren değerlendirmenin ardından ortak bir duyuru hazırlandı.

DÜŞEN ATEŞ ÜLKEYİ SARDI

Ortak bildiriyi okuyan Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun'da son bir ayda bir takım talihsiz olayların meydana geldiğini ve Samsun'un hiç hak etmediği bir konuma düşürülmeye çalışıldığını söyledi. Samsun'un, son iki haftada dört evladını şehit verdiğini hatırlatan Murzioğlu, "Dört ocağa düşen bu ateş sadece şehit ailelerini ve yakınlarını değil, tüm Samsun halkını ve ülkemizi de sarmıştır. Ama yaşanan bu acılar, başka masum insanları mağdur edecek tepkilere neden olmamalıdır" dedi.

Samsun'da faaliyet gösteren doğu kökenli vatandaşların işlettiği işyerlerine yapılan bazı saldırıları ise üzülerek karşıladıklarını ifade eden Murzioğlu, şunları söyledi: "Biz bütün bu yaşananların ülkemizin ve şehrimizin birliğine yönelik provakatif eylemler olduğunu düşünmekteyiz. Yaşananları Türk-Kürt düşmanlığı olarak addetmek, binlerce yıldır barış içinde yaşayan insanlar arasına nifak sokmak, bu ülkeye yapılacak en büyük düşmanlıktır. Acı hepimizin acısıdır ama bu şehirdeki herkes de etnik kökeni, dini, dili ne olursa olsun bizim vatandaşımız ve hemşehrimizdir. Tüm vatandaşlarımızı maksatlı yapılan bu tahriklere alet olmamaya ve birbirimize sahip çıkmaya davet ediyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2010 Salı 18:06:00
Güncelleme :4 Mayıs 2010 Salı 21:27:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?